Thursday, August 30, 2012

Raya 2012 - Episod 10 (Nak balik dah....)

Sorry y apada pengunjung2 blog Mummy ni seab dah 3-4 hari tak ada new update. Sorry la tuan tanah sibuk sangat2. Start kerja hari Selasa tu memang banyak sangat kerja2 pejabat, 3 Maintenance report untuk 3 project yang Mummy jaga nak kena submit ASAP. Dalam masa yang sama, Mummy maidless, So untuk few days ni memang kalut sikit nak biasakan dengan situasi semasa. Pagi2 nak mengangkut bag dan kain baju anak2 ke transit/day care, petang mengangkut semula. 

Oklah sambung cerita pasal raya yang dah terperap dalam draft few days ago....


Sekejap betul masa berlalu, sedar tak sedar dah hari raya ke-6. Maknanya hari ni Mummy akan balik ke rumah sendiri di Bangi. 


Banyak tanggung-jawab bila jadi orang yang terakhir meninggalkan rumah tinggal ni.



Lantai kena sapu dulu bagi bersih


Pinggan mangkuk periuk belanga dan sampah sarap kena buang


Lantai dah berkilat boleh buat cermin muka lagi.... kosong...kosong...dan kosonggg


Alahai cam sedihlah pulak nak tinggalkan rumah yang dah bersih ni

Abang Enal.. last check

Kunci pintu dan grill jangan lupa

Awak cari apa lagi ni??

Bawah pokok2 semua bersih boleh bentang tikar main pondok2 lagi... dadday dan ipar duai Mummy dah operasi bersih sampah dan rumput2 kat bawah tu

Selalunya memang Mummy dan kakak Mummy si Som yang jadi orang terakhir meninggalkan kampung

Duduk ala2 wanita Melayu Jaworld terakhir...hihih

Tahun ni tak dapat nak posing dengan semua adik beradik kat tangga ni

Gambar sendiri2 je la

Orang sebelah Mummy ni tak boleh harap suruh ambik gambar... tak minat dia kata...huhu

2 dara kecik cucu Hj Omar & Hjh Amanah

Bulat betul mata si Alia ni

Sempat main lagi ni...

Cam ada yang tak kena je dalam gambar ni

Sunyi dah ...

4 hari tapi tetap tak puas jumpa... masing2 dah masuk dalam kereta pun sempat nak main lagi

Panas terik dikampung

Rumah ini akan senyap sunyi dan insyallah raya haji nanti akan kembali meriah

As usual masing2 berebut seat dalam kereta

Drive safely Daddy...

Bye bye kampung, lagi 2 bulan nanti Mummy balik lagi yer... 11:45pm perjalanan balik ke KL tapi sampai ke KL almost 6.30 PM... bukan sebab jalan jam ke apa tapi sebab Mummy 'jam' beraya dulu kat rumah Mama Janet... tunggu episod seterusnya.

Uols ada tengok tak x-bf Mummy dalam cerita Adam & Hawa. Pada yang tak ada Astro tu uols boleh tengok kat sini . Eh lupa nak bagi tau, malam tadi Adam Mukhriz dan Ain Hawani datang beraya ke rumah Mummy... tapiiiiiiiiiiiiiiii dalam mimpi Mummy la pulak...hahahah

4 comments:

  1. kalau ye pun nak berkemas..jgn ler sampai pinggan mangkuk periuk belanga pun kena buang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pinggan2 tu outdated... kita ganti ngan corelle atau noritake punye pinggan yer...hehhee

      Delete
  2. Tunggu raya aidil adha dengan acara lain pulah

    ReplyDelete
  3. Terbayang katil besi yang manjadi tempat beraduku...rindula pulak

    ReplyDelete