Saturday, January 8, 2011

Bye2 & goodluck Nawar!

Malam ni Mummy ada farewell dinner untuk staff kat opis Mummy yang akan berhenti. hari ni last day dia. So lepas solat maghrib bersiap2 nak pegi. Janji dengan budak2 opis kul 8am kat restoran. Tunggu Daddy tak sampai2 rumah la pulak, jalam jam kut.

 
 
Sementara tunggu Daddy, si Dafiy sibuk nak berposing la pulak...... hencem kan anak bongsu Mummy ni... hehe

Aksi ala2 model... perasan betul anak dara kecik ni

Kul 8.15am Daddy tak sampai rumah lagi, so Mummy pergi dulu bawak bibik dan anak2. Daddy pergi kemudian.


Kat sinilah kami makan malam ni. Restoran Steamboat Antarabangsa kat Bangi, lokasi bersebelahan dengan Wong Solo


Sebelum makan kena posing dulu... itu syarat2 do re mi namanye...

Jom kita tengok apa menu yang ada kat restoran ni...

 
Dessert corner kesukaan anak2... ada choc fountain ngan mashmallow tu...


All the jeruk2...Penang mari ke Siam mari...tak tau la....


Bahan2 untuk steamboat...selain bebola semua tu.. ayam, udang, daging kambing, ikan, kupang, sotong jagung dll ada... sayur2 pun ada gak...


Arif tengah survey menu...

Campak je la semua dalam periuk steamboat tu... dan kalau nak yang bakar ala2 BBQ letak je atas foil tu...


Makan2...


Berbaloi2 bawak Dania g buffet ni... semua benda dia try makan... heheh


Kesian bibik, pening dia fikir apa nak makan.... hehhe. Seafood semua dia tak makan, ayam, kambing, nasi goreng ada telor pulak, spaggeti pun tak makan.. last dia makan jagung bakar ngan ais krim dan mee goreng skit....


Cam bersauna la pulak...
Saliza, Mummy, Arif, Fadod & Najah & Duan


Sampai2 terus tibai aiskrim


Nawar tengah bagi speech....jangan sedih Nawar, IT world ni kecik jer, pusing2 mana pun insyallah kita semua akan jumpa lagi


Nawar & Badin


Dua peserta akhir Saidi & Suhaimi... berebut untuk menjadi juara makan pada malam ni...Kedai tutup kul 12.00 dan dia orang akan berhenti makan 11.59pm or sebelum kena halau ngan tokey kedai...


Cap ibu dan anak...

Untuk Nawar Mummy ucapkan good luck di tempat baru dan keep in touch ye. Oh ye pasal restoran ni pulak, Mummy bagi dia 1.5* je la... restoran ni agak kecik memang kureng sesuai kalau nak makan bawak anak ramai2... asyik berlaga kerusi je. Menu dia so so je la... dan macam ada catuan je sebab dia keluarkan sikit2, dessert corner jer yang ok. Dari segi kebersihan agak memuaskan... bagi Mummy not recommended la.

3 comments:

  1. waduh.. xtvt ko asik makannnnn aja... tak kira lah makan free ke sendiri bayar ke...

    ReplyDelete
  2. Ya ampun, bibik sama taraf n ko punya staf2 ye..untung dia dpt makan2 tmpt cam ni..aku nak jadi bibik ler..ah tak nak la...

    ReplyDelete
  3. kak cilok gambo sket hehe.

    kalo nak buffet ala2 cm nih sy suggest seoul garden best woo. sy x puas hati bab sos die ade 2 jenis je. aishh x best

    ReplyDelete