Thursday, January 27, 2011

Happy Birthday To Me!

Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.
 
Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu...Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.

Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.

Dalam usia begini...aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini...aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahiim. Dalam usia meniti senja ini...aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Al Malik.Dalam usia ubanan ini yang ku inginkan hanyalah ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.

Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini...pimpinlah hati hambaMu ini...pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.

Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku si yatim piatu ini agar terus berpegang teguh pada taliMu.

Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill.

Amin Ya Rabbul Alamin.

Happy birthday to me ... today i'm turning 41.... kenapa? hairan ke sebab Mummy bagi tau umur Mummy, ala Mummy bukan nye cam sesetengah artis tu yg bila ditanya umur berapa, jawapan dia bagi mesti rahsia.... bosankan kita mendengarnye!!!

Bersyukurlah sebab Mummy masih diberi kesempatan bernafas di bumi yang fana ini.Semoga dikuatkan iman dan dapat menambah amal ibadah. Diharap Mummy dipanjangkan usia dan diberikan kesihatan yang baik dan dapat melihat anak2 membesar dan menjadi anak2 berguna yang soleh dan solehah. Semoga jodoh Mummy dengan Daddy terus berpanjangan keakhir hayat dan keakhirat. Semoga  dimurahkan dan diberikan reseki yang halal.

Sebesar2 kurnian yang tidak terhingga dari Allah untuk Mummy... menjadi seorang isteri kepada suami yang penyayang dan ibu kepada anak2 yang comel. Semoga Mummy & Daddy dipanjangkan usia dan dapat melihat mereka terus membesar dihadapan mata kami. Amin.

2 comments:

  1. Happy birthday to you Mummy... moga kekal ceria sepanjang masa. Ha'a kan... sesetengah artis suka tipu umur, konon biar nampak remaja la tuh......ngengada kan? ;D

    ReplyDelete
  2. TQVM MMirror.... nasib baik Mmy bukan artis kan, ku tak sure orang naik menyampah sebab tiap tahun Mmy sambut 25th bday jer... hahah

    ReplyDelete