Tuesday, January 11, 2011

Mesyuarat Tingkap

N3 tertunggak lagi...

Last Saturday, lorong perumahan Mummy buat gotong royong tebang dan trim pokok2 depan rumah masing2, yang gotong royong tu kaum bapa la, untuk kaum ibu pulak, kita orang tukang bagi moral support je sambil buat mesyuarat tingkap... hehehe


Pokok2 yang dah sangat besar nak cecah bumbung tu...

Depan rumah orang lain ada satu jer pokok besar tapi depan rumah Mummy ni ada 2 pokok besar ni...

Daddy memulakan misi 

Baru sekerat jalan.... dah sakit pinggang... 

Almost done...

Finally... selesai satu pokok....

Dua pokok depan rumah Mummy yang dah togel...

Mak Datin kita tu sibuk dengan camera je... hehehe

Sebahagian dari ahli mesyuarat tingkap... Kak Pah, Kak Zai & Kak Zee...

4 bibik dengan anak jagaan masing2... lepas ni bibik2 tak bolehlah ambik peluang gebang lebih masa sapu daun2 pokok yang gugur.. hehhe

Jamuan ringan pot-luck ... kaum ibu yang lebih makan ni... hehhe

3 comments:

  1. Sayangnya pokok-pokok tu ditebang. kAN dia menyejukkan sekeliling. Ni yang beta geram ni.

    ReplyDelete
  2. MSOm, bukan ditebang tapi ditrim jer pokok2 tu, pokok2 besar kalau rumah tepi jalan besar bahaya gak, orang boleh panjat pokok tu untuk masuk, tak guna pulak ada jaga kat depan tu.

    ReplyDelete
  3. aku lebih suka tengok gambar2 rumah ko yang ada pokok sebelum di trim, nampak sejuk dan nyaman aja sesuai ngan suasana rumah cam tu... apa2 pun memang sayang le pokok tu ditogelkan....

    ReplyDelete