Wednesday, December 29, 2010

Cuti @ Pondok Polis

Balik dari kampung tu Mummy tak terus balik ke Bangi. Mummy sambung cuti kat rumah Mama Jenat kat Pondok Polis Parit Bunga pulak. Macam sabut hanyut betulkan... heheh... alah bila lagi kan sementara ada peluang ni...

Sampai je rumah Mama Janet dia orang terus main badminton sampai la maghrib


Dafiy ni nak main ngan kucing tapi takut, so dia main kuit2 kucing tu dgn raket je

Lepas maghrib Mama Janet ajak gi makan kat Sabak Awor... alahi dekat je rupanya ngan rumah dia ni... tak sampai 15 minit pun... hehhe. Ingatkan jauh bebenor!


Masa sampai parking 'halal' dah penuh so 'terpaksa' parking haram.... hehehe


Mek ni cam tak pernah gi pasar jer...


Pilih jangan tak pilih...


Along tutup sikit keti-ak tu...


Mama Janet curi intai2 nak tumpang baca sms tu...


Dafiy & Danish


Epi besday Mama Janet (hari ni 29/12/2011 - bday dia)


Me & my little bodyguard


Mana ni makanan tak sampai2


Ikan bakar sambal... 


 
Udang & sotong goren tepong

Ketam black pepper & telor dadar

Masa untuk makannnnnnnnnnnn

Lepas dinner balik rumah dan layan bola, tapi Mummy ni cam biasa lah bila agak2 dah nak gol baru tengok... hehhe. Tahniahlah yer team Msia menang 3-0 , tak kisah lah green laser ke ke apa... heheh...

27/12/2010 (Isnin) - Pagi2 sebelum balik tu Mummy sempat la melawat ke farmville Mama Janet kat belakang rumah ni... macam2 ada...

Pokok limau ni cinonet jer tapi buah dia lebat ya amat... Ada satu plastik limau ni yang dah dipetik tapi Mummy lupa nak amik la pulak...

Cili yang dah masak2 pun tak sempat dipetik...

4-in-1 satu pokok dengan 4 jenis bunga berlainan warna.... hasil kerja hubby Mama Janet

Dania ni berlenggang jer, tak nak tolong Along pun... tengok tu banyak barang Along nak bawak

Masa untuk balik ke sarang sendiri...

Kul 10am bertolak dari rumah Mama Janet dan alhamdulillah 11.45am selamat sampai ke Bangi... habis dah percutian 4 hari Mummy... ni kira penutup percutian untuk tahun 2011 rasanya... tengok apa yang Mummy bawak dari kampung kali ni.

Macam2 kerepek ada.... kerepek pisang tanduk, pisang abu, kerepek ubi pedas, kerepek pisang sira manis, keropok baby dan lain2 la...

Jambu batu dan buah naga tu hasil dari farmville Mama Janet... buah kuinin tu dari pokok peninggalan Abah...

2 comments:

  1. penutup prcutian tahun 2010 yang menyeronokkan... percutian pembuka tahun 2011 kat mana haaa...

    ReplyDelete
  2. Tima kasih belanja makan2 ye.Lain kali pegi lagi...

    ReplyDelete