Thursday, December 9, 2010

Checklist

Salam semua.

Bila hujung2 tahun ni kepala emak bapak yang masih ada anak2 yang bersekolah mesti serabut sikit. Mana nak layan karenah anak2 yang merenggek ajak berholiday dan mana nak fikir perbelanjaan untuk bukak sekolah. Apatah lagi kalau kebetulan insurans kereta atau insuran peribadi pun due hujung tahun ni.... jangan garu kepala tu...

Korang dah beli belum persiapan sekolah anak2. Mummy apa pun tak beli lagi... tak tau lah bila nak pegi, tengoklah Sabtu ni lepas tengok wayang kalau sempat terus pegi beli. Memang semua terpaksa beli baru, tahun ni msing2 baju sekolah dan kasut dua pasang je so pakai dan cuci hari2 sampai hujung thaun memang kasut dah ala2 mulut itek dan baju dan seluar pulak kena iron hari2 sampai dah senipis kulit bawang kut...  nak tak nak  memang kena belikan yang baru gak lah. Si Daniel baju tu bolehlah simpan lagi untuk ganti2 tapi kalau seluar memang wajib beli... sebabnye seluar sekolah dia dah sendat mendat...

Daniel (RM500)
1. Baju & seluar sekolah kebangsaan = 2 pasang (RM100)
2. Baju, seluar & samping sek agama = 2 pasang (RM100)
3. Kasut & stokin = 2 pasang (RM60)
4. Beg = 1 (RM50)
5. Yuran dan buku2 tak tau berapa = RM200 (anggaran je)

Danish (RM 500)

1. Baju & seluar sekolah kebangsaan = 2 pasang (RM100)
2. Baju, seluar & samping sek agama = 2 pasang (RM100)
3. Kasut & stokin = 2 pasang (RM60)
4. Beg = 1 (RM50)
5. Yuran & buku2 tak tau berapa = RM200 (anggaran je)


Dania (RM1350)
1. Re-registration fee SReader & uniform = RM1350

p/s Bosankan baca n3 tak de gambar... heheheh

7 comments:

  1. abis org gomen dpt bonus rm500 ni cukup ke tu perbelanjaan sklh...awal2 hubby dh pass kt aku.Tak cukup tambah ye sayanggggggggggggg

    ReplyDelete
  2. Mama Janet - RM500 untuk anak sorang cukup la tu. Nasib baik gomen bagi walau cuma RM500, ni yg kerja swasta sapa nak bagi?

    ReplyDelete
  3. Tak bosan la baca n3 tak bergambar...yg penting pengisiannya.

    Ttg baju anak, kami selalunya beli kat BP je sbb lagi murah kot dr JB ni.. beli 5 pasang sorang sekaligus sbb bebudak tu even diorg pompuan...sgt lasak dan baju cepat lusuh especially si adik (Qistina).

    ReplyDelete
  4. heheh rasanya cam dah lama beno si dania tu kat kindy yea...hehehehe...hantar tadika Pra sekolah je lah..hehehehe

    mama...belum terfikir lagi nak beli...nantilah dulu , Ika pun tak balik lagi....beli akt Professor memang ler mahal sikit...cuma beli cap ayam jer...hehehe

    ReplyDelete
  5. Radio Rakyat.net widget code update:
    Assalamualaikum,

    Dipersilakan untuk update kod widget Radio Rakyat di blog puan kepada kod yang baru. Boleh copy & paste dari web www.radiorakyat.net


    Terima kasih. Selamat Blogging.

    wassalam
    Founder, Radio Rakyat.net

    ReplyDelete
  6. gee= nak murah tak yah le beli baju yang branded2, beli cap ayam aja,beli pun kat maydin ke kamdar ke murah le. tapi tak ko nak gi tempat cam tu lak...
    enab- betul le aku rasa pun dah lama sangat si dania tu kat kindy, bukan apa takut masuk darjah satu nanti lebih pandai dari cukgu...

    ReplyDelete
  7. Kak Kay - baju canggih dan professor tu beli kat mana pun harga sama jer... tak kuasa la nak meredah kesesakan KL untuk beli baju sekolah kat Kamdar or Globe.. selain takut terjebak beli benda2 lain... kan dah kat Jln Tar dan Sogo tu ... macam2 ada...

    Masuk 4 tahun le Dania tu kat tadika... mmg patut dah masuk darjah satu pun heheh... cerita kt tv klu ada subtitle pun cepat jer dia baca....

    ReplyDelete