Thursday, December 16, 2010

Kip Selim

Nak cerita kat korang ni pasal Kip Selim... alah tak kan tak tau Kip Selim tu, tempat orang yang terlebih duit tu pegi semata2 nak nampak selim-melimla... hehe...


Mummy2 tiap2 hari pergi kerja kalau x nak bayar tol memang akan lalu depan Kip Selim ni, so klu dah hari2 tengok cam nak tau detail promosi yang terpampang kat bunting dan banner depan kedai tu... sapa tak nak bayar RM999 dapat badan yang selim melim ala2 si ZZ dan Kak Engku tu.. hehehe betul tak.... tapi tujuan utama Mummy sebenarnya nak dapatkan free consultation, tengok tahap kolestrol berapa BMI berapa secara percuma je, memang dah setkan dalam hati dan kuatkan semangat yang Mummy tak akan tergoda ngan pujukan orang kat situ utk sign-up package itu ini...


Masuk2 ke situ memang sambutan tip top la... bila Mummy tanya pasal promosi tu, beautician tu suruh duduk dulu, serve tea dulu pas tu timbang berat dan ukur tinggi. Lepas tu masuk ke consultation room (dalam bilik tu kena bukak baju tinggal baju ngan seluar kecik je... hehhe) dan dia bagi baju ala2 baju kat hospital tu... gila klu nak pakai baju ngan sluar kecik je kat bilik yg sangat sejuk ekon nye...

Sesi sat ngan tanya itu ini, ada sakit itu ini tak, suka makan apa dll, ps tu dia explain center dia org tak de guna ubat ke ape, faktor kejayaan 50% from machine & 50 machine from our diet... untuk diet tu ada 2 jenis tea dicadangkan herbal tea dan lagi satu honey lemon klu tak silap... berapa harga tea tu? satu kotak 10 scahet harga dia cukup untuk kita beli teh nak gunakan untuk 6 bulan...

Oklah dengar jer... machine dari italy ... cerita epidemis, fat kolesterol...bla..bla...bla... Mummy tanya pulak pasal pekej 999 tu.. .so dia kata pakej tu tak sesuai utk Mummy, pakej tu untuk org yang memang badan dah macam ZZ, setakat untuk maintain je bukan utk slim... apa rah... oklah dengar lagi... saya cadang pekej ni untuk akak amik...10 sesi untuk tummy dan 10 sesi utk tight... harga biasa memang mahal kak tapi kita ada promosi sempena 1 tahun pembukaan harga memang murah...harga biasa RM4760 tp promosi tinggal RM3860, kakak sudah untung. Tapi saya raya pakej ni tak cukup untuk akak, akak kena amik firming pakej pulak 10 sesi harga biasa dua ribu lebih sekarang tinggal seribu lebih, kakak sudah untung lagi, lepas tu saya cadang akak amik detox packej...bla bla bla... arrgggg dah start ngantuk ni tapi dengar lagi... utk herba tea ni akak amik 4 kotak dan lemon honey ni 9 kotak stock 3 bulan... murah saja kak baru RM6000++, kalau akak signup pakej ni akak dapat free pakej worth RM1000++ tapi saya cadang akak amik pakej RM8000+ sebab akak akan dapat free pakej RM3000... kakak sudah banyak untung...

Lepas tu dia tunjuklah segala testimonial.... org tu sign up banyak ini, org ni sign up banyak ni , org ni turun berapa kg, dulu gemuk sekarang ni dah cam tiang letrik... nanti bila dah sign up akak boleh  masuk pertandingan pencarian duta, klul akak menang akak boleh dapat 30K slimming pakej... saya rasa akak mesti boleh turun banyak ni, rugi kalau akak tak masuk...

So bila dah penat Mummy cari helah nak chow la, Mummy kata overbudget dan tak mampu (actually bukan overbudget pun tapi memang tak ada budget... hahahaah). So dia kata klu tak boleh amik pakej RM8000 tu amik je RM6000 dulu. Tak putus asa lagi org tu, dia kata tak apa boleh bayar guna credit card free installment up to 18mths. Mummy kata kena tanya dulu Finance Minister for approval. Dia kata klu tka der duit nak bayar semua bayar je dulu RM500, Mummy kata RM 500 pun tak ada sekarang... sampailah akhirnya dia kata bagi RM50 utk booking je dulu...untuk confirmkan harga pakej, sebab lepas promosi harga dah tak valid... Mummy kata tak boleh kena tunggu approval dulu nanti bawak menteri datang baru boleh decide... pandai je Mummy bagai alasan nak mengelak sedangkan daddy tak tau apa pun....

Perghhhhhhhhhhh akhirnya berjaya keluar dari Kip Selim tanpa sign up dan yang penting dah dapat free consultation....

5 comments:

  1. Kau ni baru kluar 'gaung saman" dh nk msuk "gaung "kip selim" lak. hey x serik2 budak sorang ni, x de penyakt cari pnyakit!

    ReplyDelete
  2. Anonymous - pegi kip selim tu sebab nak release tension lepas kluar dari gaung saman tu... duk bayangkan bestnye klu yang dah masuk gaung saman tu dituangkan ke kip selim pulak....

    ReplyDelete
  3. hahahhaha jangan terpedaya. dulu aku kan pernah buat kat Unisense..heheheh memnag gigih tau 3 bul,n kau jadi "arnab" makan sayur jer....turun dalam 8 kg...suka sangat...lepas habis package...sikit2 mula makan balik hehehhehehe..sudahnya rugi wooo RMXXXX.XX yang dibelanjakan.....so kesimpulannya tak yah gi situ...diet sendiri dan exercise jer

    ReplyDelete
  4. gee ko nak slim cam ne lagi, takkan nak tinggalkan tulang ngan kulit aja. tak yah le buang2 duit.

    ReplyDelete
  5. Gee, kalo dah slogan ko 'Suka makan dan suka masak' jgn laa berangan nk Slim. Tukar slogan tu dulu...br semangat lain akan datang utk jd slim. 1 lg Disiplin.... ada slogan takde disiplin tak menjadi gak...mcm aku...ha...ha...ha...

    ReplyDelete