Friday, December 3, 2010

Jom cuti2...

Mummy plan nak balik kg 25-26 Disember 2010. Kira sambut krismas kat kg la... jom sapa nak ikut Mummy balik kampung. Biasalah bab2 balik kampung ni sure ada yang jadi tukang initiate dan harap2 lepas tu ada la follower...heheh. So far Som dah bagi persetujuan nak balik... actually Som yang initiate dulu tapi sebelum tu kan 24-26 tu Mummy plan nak gi Alor Star so perancangan balik kampung terbantutlah, so bila Mummy tak jadi gi Alor Star sambung semula la plan nak balik kampung. So jom kita cuti2 Malaysia kat resort family ni... cuti2 yang tak perlu nak keluarkan duit untuk bayar hotel... boleh duduk berapa lama suka tak perlu nak check in kul 2pm dan kul 12 dah nak kena check out pulak... percutian yang dijamin menyeronokkan terutamanya untuk anak2 (dibaca ibu2...)...


Sign board ke resort... insyallah tak sesat...lokasi resort di tepi jalan besar

Suasana awal pagi kat entrance resort...

Kawasan parking yang luas untuk kemudahan para pengunjung

 
Antara menu sarapan pagi yang akan dihidangkan...semuanya homemade

 
Antara menu tengahari yang akan dihidangkan asam pedas dan beriani power Mat Shah BP

Banyak aktiviti yang disediakan untuk semua pengunjung... antaranya explorace untuk anak2, lawatan ke kilang IKS untuk ibu2, lawatan ke tempat bersejarah dll...


Xtvt explorace untuk anak2

Xtvt memetik kelapa muda untuk anak2 sambil panjat pokok kelapa 'siti naik kuda'

Lagi xtvt untuk anak2... ronda2 PS


Xtvt mengunjungi pasar minggu yang best untuk ibu2... macam2 ada...

Kopi Janda, Kopi Dara, Kopi Jantan dan segala kopi yang ada dipasaran tak boleh nak lawan kopi brother ni... yang terbaikkkkkkkkkkk

Antara barang yang susah nak dapat kat tempat lain tapi boleh dibeli di PS

Peminat vantage or english deco pun boleh dapat barang kat PS


Lawatan ke tempat bersejarah

Lawatan ke kilang IKS... boleh borong kerepek2 fresh

 
Bagi yang datang dari KL bolehlah singgah di dua restoran kat atas tu untuk menikmati mee bandung dan murtabak singapore yang melotup2!!!

So sesiapa yang berminat nak menyertai percutian ni calling2 la yer...

Telah bertahun mereka meninggalkan kita... sama2lah kita jaga apa yang ditinggalkannya untuk kita semua... rumah pusaka!

3 comments:

  1. cadangan diterima....best..best...
    sape lagi eak calon yang dijangka akan meghadirkan diri...
    NO 1..ikut anak I lea...
    No. 2 : penat lea..lepas jalan jauh..
    NO. 3 : possible, subuh hari nie..
    NO. 4 : bidan terjun...
    NO. 5 : akak dah selalu balik lea...
    NO, 6 : possible
    NO,. 7 : lagi lea possible
    No. 8 : peneraju
    no. 9 : i follow...

    ReplyDelete
  2. yang No. 9 tu kan memang TEPAT sekali..hehehhe.....

    ReplyDelete
  3. Tolongggggg...camne ni....blog aku dah kena block. Camne nak buat....dia tulis blog aku has been removed...

    ReplyDelete