Monday, December 13, 2010

THE CHRONICLES OF NARNIA: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER

Salam hari Isnin...


xtvt Mummy weekend ni...


Sabtu 11/12/2010


Uols dah tengok cerita Narnia 3 ke belum?  Mummy & Daddy dah bawak anak2 tengok cerita ni kat GSC Alamanda hari Sabtu lepas. Tiekt Mummy dahbeli online sejak hari Khamis lagi. Tengok show kul 5pm.


Pagi Sabtu tu cam biasa lah Mummy awal2 lagi dah pegi pasar. Balik rumah tengok Daddy dah tak ada, dia bawak sekali Daniel & Danish ke Go Karts tournment kat Sepang. Ala tournment suka2 anjuran business partner... bukan terror pun main go karts tu. Budak dua orang tu suka la sebab dapat naik kereta racing kecik dan lain2... nanti Mummy buat n3 xtvt dia orang tu.


Ok back to the Narnia movie tu, lepas asar baru tolak... sampai ngam2 lah... Mummy collect ticket dan daddy beli makanan untuk anak2. Sempat snap2 sekejap before masuk.


 
Kali ni Dafiy overexcited kat semua poster dia suruh Mummy amik gambar dia


Zaman Mummy besar2 dia orang ni tak tau pun wayang tu apa... tengok tv pun masa dah masuk sekolah rendah kut...


Next movie anak nak tengok cerita Tron ... tak silap 16hb ni dah tunjuk


Kat depan poster TRON yang giant size


Mestilah ada gambar Mummy ... lupa nak snap gambar Daddy la pulak... emmm sorry ek..

Overall cerita oklah, tak de la best sangat, Mummy bagi 3 bintang je. Next movie anak2 nak tengok cerita Gulliver's Travels (23/12 start show... cerita kelakar ni) dan Tron Legacy. Lepas movie ronda2 Alamanda kejap dan balik rumah.


  
 
 
Dania : Kenapa kat tempat kita tak de salji
Mummy : Tempat kita tak cukup sejuk sbb tu salji x ada
Dania : Kan kita pasang aircond dah sejuk, bolehlah salji turun
Mummy : gulp....

Balik dari Alamanda singgah ke klinik pulak sebab Daniel sakit mata, dah dua hari kena, mata bengkak tapi tak ada ta*k mata pun...

 
Mata Daniel yang bengkak sebelah... kesian dia. Nasib baik dr bagi ubat tahan gatal, klu tak dia nak menenyeh mata dia je...

Ahad 12/12/2010

Pagi Ahad Mummy excited nak gi jogging tau. Ya la kasut sukan yang dah hampir sebulan tak rasmikan lagi. Asyik hujan je camana nak jogging. So kul 7am Mummy dah keluar gi Tasik Cempaka... kena pegi awal2 kalau si Dafiy dah bangun mesti dia nak ikut. Si Daniel jadi bodyguard Mummy.
Bersemangat ni nak jogging... kul 7am dah sampai Tasik Cempaka... nampak tu matahari baru nak naik


 
Lasri sekejap berhenti rehat kat pondok tepi tasik... jom snap2 dulu...


Ada pulak orang ajar buat senaman CIKONG



Mummy pun joint lah...

Alamak salah pergerakan pulak, nasib baik akak tudung putih ni tunjuk, dia ni ahli CIKONG


Ok sambung lagi... kali ni step dah betul... cam hairan gak lah camna senaman dengan pergerakan yang lembut ni boleh buat kita berpeluh2... lastnya Mummy  jogging dalam 30 minit je dan ikut senaman CIKONG hampir 45 minit... memang peluh la

Pagi ni bangun tidur sendi semua sakit2, urat2 semua terkejut kut sebab dah lama berehat tetiba Mummy gi jogging dan bersenam ... hahaha....

Ni gambar Mummy ngan jiran Mummy masa kat Nilai. Ida buat house warming minggu lepas tapi tak sempat pulak Mummy nak buat n3. Tapi yang pasti daging salai pak pandir yang dihidangkan memang sodap... siap tapau lagi... heheh

2 comments:

  1. TERIMA KASIH DATANG MUFFIN AKK PON SEDAP....

    ReplyDelete