Monday, July 13, 2009

Dafiy's 1st B'day cum House Warming - Part II (Menu)

Menu untuk jamuan, ada yang mummy order dan ada yang mummy masak sendiri dan ada juga yang dimasak oleh kakak mummy dan Mama Miraki. Terima kasihlah pada semua yang sangup tolong mummy. So menu utama nasi briani seperti biasa mummy order kat Restoran Anje di Sek 15, BB Bangi.

Nasi briani...sedap woi makan panas2, api tu lah mummy langsung tak makan siang tu, tamu dah balik sebelum tidur baru baru mummy makan, tu pun sebab perut dah berkeroncong. Masa siang rasa kenyang lah pulak.


Nasi briani

Daging masak braini ...


Ayam masak braini gak...actually mummy suruh order ayam masak merah, tapi daddy terlupa agaknya so diorder ayam masak braini ler pulak, dah dua2 masak briani...


Dalca


Tanpa papedum makan nasi brani tak kan lengkap...

Jelatah...sedap dimakan begitu saja...


Jamuan mummy tak kan lengkap tanpa soto, menu soto lengkap dengan bergedil. Bercinta gak ler nak mengentel bergedel...hihihi

Homemade karipap from Nilai...nasib baik Kak Pah sempat buat...

Kek pisang segera gak...

For the kids mesti ada nuggets, meat ball, sausage and chicken popcorn.


Untuk air mummy sediakan oren sunquick dan sirap, tapi bila sunquick habis terpaksa tukar ngan sarsi pulak. Nasib baik lah bibik ni cekap so nampak jer stok air masak dah berkurangan, cepat2 dia masak air.



Menu tiada dalam gambar sambal udang petai, rendang tok Mama Miraki, masak lemak ikan masin dan nenas dari Kak Noor, kuih lapis, kuih, tapai , agar2 cendol dan buah tembikai. Terima kasih semua kepada yang menolong.

1 comment:

  1. ohhh menu rendang tok tu kau tak tak masuk dalam blog ya....

    ReplyDelete