Monday, July 20, 2009

Busy Weekend

17/07/09 - Sabtu
Pagi2 Sabtu Mummy dan Daddy dah pergi Pasar Besar Kajang. Mummy suka pergi pasar kat sini sebab banyak pilihan dan ikan2 dia semua fresh. Rasa cam semua nak dibelinye. Cuma lecehnya nak ke pasar ni sebab parking kurang dan kawasan sekitar pasar agak sesak. Iut yang Daddy kena ikut jadi driver dan tunggu kat kereta incase tak dapat parking.
Memang banyak jenis ikan yang mummy beli, parang, kembung, tenggiri, kepala batu, sardin, Daddy pulak beli ikan belanak, selangat, lala (seumur hidup mummy x pernah beli lala), kerang. Udang pun mummy beli sekilo, fresh dan besar2 pun baru RM 18 sekilo. Goreng tepong sedap ni....selain ikan mummy beli gak ayam dan sayur2 la, tapi sayur2 mummy tak beli banyak sangat sebab tak tahan lama, lagi pun sayur2 boleh beli kat kedai runcit.
Hari ni mummy tak masak lunch sebab jiran mummy panggil datang rumah dia ada house warming cum aqiqah anak dia. Lepas pegi makan kenduri mummy dan anak2 ikut daddy ke The Curve Damansara sebab office Daddy organise friendship bowling dengan Celcom.
Tengok besar tak pin bowling tu??
Di Pin Junction Teh Curve


Posing jangan tak posing




18/07/09 Ahad
Daddy ada golf tournment kat Nilai Spring, tinggal mummy ngan anak2 jer. So menu tengahari pun sempoi gila. Lepas makan tengahari mummy siap2 nak pergi ke rumah nilai. Janji dengan Daddy habis golf pukul 2.30pm dia akan terus ke rumah nilai. Semua ikut ke rumah nilai. Siap bawak bekal air dan makanan sikit.
On day way ke Nilai, sebelum sampai ke flyover Bukit Mahkota hujan turun secara tiba2, dicampur dengan jerubu memang pandangan terganggu betul. Arah ke KL ada accident bumber to bumber, mummy rasa ada dekat 20 biji kereta yang terlibat.
Sampai ke rumah nilai, hujan gerimis. Tengok rumah rasa cam syahdu ler pulak. So operasi mencuci bersih dimulakan. Susah gak nak buat kerja sebab Dafiy nak berdokong jer. Kalau tak didokong dia panjat tangga lah pulak. So mummy ngan bibik berganti2 buat kerja.
Bab mop lantai serah kat Danny, Danis dan Dania jer lah, cepat saja dia orang sanggup nak tolong, Tapi yang lebihnya nak main bubble dan buat slide....sabar jer lah...
Hampir pukul 6 gak kami ada kat rumah Nilai, jiran belakang siap buatkan air lagi. Masa nak balik tu cuaca memang suram dan mondom jer, dengan lepas hujan. Memang terasa sebak nak tinggalkan rumah Nilai. Harap2 nanti orang yang menyea rumah ni jaga rumah ni dengan baik.

No comments:

Post a Comment