Tuesday, September 4, 2012

Raya 2012 - Episod 12 (Sana sini sinunnnnnn)

Signboard dah pecah, bilalah  nak berganti

Walau ambik gambar ni guna camera cap ayam jer api cam cun je kan gambar ni....


Awan nan biru... panas terik


Mummy suka sangan suasana sunrise ni... rasa tenang dan damai jer





Anak2 taunya main jer


Daddy tunjuk skill


Kampung boy makan 'degan' (the gun)


Tunggu kut ada putera raja lalu naik kuda putih....


Kacang je nak petik kelapa muda ni...


Jenuh menyental dresss anak dara ni...




OPS tebang!

Menantu sapa la yang rajin sangat ni. Hubby uols ada balik kg sendiri or balik kg uols dan buat kerja2 cam 2 menantu mithali kat atas tu. Ke hubby uols jenis kera sumbang dan ketwat tak nak campur ngan ipar duai, balik kg pun ala2 cam bos, duduk kat dalam rumah sambil layan internet 24jam jer!!!

Bila semua balik ampai sampai tak cukup dan berebut2...



Ampai yang dah kosong bila semua orang dah nak balik... tali ampai pun bukak gak

Daddy tak puas2 bakar sampah keliling kampung....(hari ni Mama Janet balik kg, kawasan ni masih lagi terbakar... heheh.. nasib baik rumah ku tak terbakar... hahaah)


Agak2 raya haji nanti masak la rambutan ni...


Titi ni ada nostalgianya sendiri terutama kepada Mama Miraki... nostalgia apa? Heheh rahsia besar ni.... hahahha




The kampung boy


Surau biru


Rumah pusaka pun biru


Abah wakafkan tanah untuk surau ni so orang kampung letak nama surau ni dengan nama abah selepas abah meninggal




Main buaian kat pokok kelapa.. seronokkkkk

4 comments:

  1. Kau baru letak n3 baru ye...bila aku comment.

    ReplyDelete
    Replies
    1. busy la... ko dah ingat camana nak update blog ke belum

      Delete
  2. suka sangat2 tengok gambar2 kat kampung kita...

    ReplyDelete
  3. Aku masih tak ingat macamana nak up=date blog.

    ReplyDelete