Sunday, September 16, 2012

My new baby!


Ini baby Dafiy masa berumur 5 hari...

My new 'baby' ... Samsung S3. Mummy ni walaupun kerja dalam bidang IT tapi Mummy bukanlah spesis yang gilakan gadget2 IT ni. Kalau hp tu pada Mummy janji boleh call, message, browse internet dan ambik gambar cukup la. Tak perlu la nak yang canggih manggih. Tapi kalau orang dah bagi memang bersyukurlah dapat yang canggih-manggih ni. heheheh. TQ laling.... Banyak sangat features so belum habis explore lagi...

Mummy sempat la explore sikit2 features kat S3 ni. Mummy suka dengan ciri2 'human sense' dalam phone ni. Kalau kita nak call orang,just pergi contact tekan dekat nama orang tu dan terus angkat phone tu ke telinga dan dia akan automatic dial nombor tu. Sama juga kalau kita tengah bersms dan tetiba cam malas je nak tulis panjang2 so kita letak jer phone tu kat telingan dan dia akan automatik dial nombor orang yang kita tengah msg. Satu lagi bila kita tertinggal phone dan tak sedar ada orang call atau msg, S3 ni akan vibrate bila kita pegang phone tu. Bila kita rasa vibrate tu menunjukkan ada miss call atau ada msg yang baru. Lagi satu human sense dalam phone ni bila kita tengah dengar music dan nak mute lagu tu dengan tiba-tiba just terbalikkan phone tu dan music tu akan mute secara automatic.

Banyak lagi features tapi tak sempat lagi Mummy nak 'mengaji' .... tunggu la dulu



Old baby... Lama gak Mummy guna Nokia E71 ada dalam 3-4 tahun rasanya. HP ni mula2 ada masalah dengan bateri dia lepas tu problem kat tempat kita nak cucukkan charger tu. Sebab dah pernah jatuh so lubang untuk cucuk charger tu dah loose. Memang susah kalau nak charge. Bateri pun boleh bertahan few hours jer. Tapi Mummy tetap guna pun tak de tukar2. Telefon ni Mummy bagi kat Danish kut. Tinggal belikan no jer.

3 comments:

  1. Sama la saya pun Mummy... bukan penggila gadget, dah berkurun guna hp cikai... tapi kalau ada org bagi S3 ni.. mmg appreciate sgt2lah!. Harap2 IRP terdengar la bisikan hati bininya ni... hehe..

    ReplyDelete
  2. MIL i dh lama guna HP S3 ni.u baru nak pakai ke.

    ReplyDelete
  3. u punya fil tak pakai sekali ke

    ReplyDelete