Saturday, March 20, 2010

Ciblon...

19/03/2010 (Jumaat)... ngkorang ingat tak perkataan 'ciblon'... dulu2 kat kampung Mummy selalu 'ciblon' ngan Mama Miraki, Som dan Ana jiran seelah rumah kat parit seberang jalan rumah... best tau ...panas2 berendam dalam parit... kekadang tengah syok2 berendam adalah pulak 'goreng pisang' lalu... aduh hilang mood....emmm itu cerita dulu2 la... ni nak cerita pasal ciblon zaman sekarang ni.

Hari ni Mummy & Daddy ambik cuti. Nak g bawak anak2 berendam kat Desa Waterpark. Dah janji ngan Mama Miraki. Tak sangak pulak Kak Noor dan anak2 pun joint gak.

Penat nak tulis panjang2 ler...layan je la gambar2 ni... penat tau jari jemari dan tangan2 serta seluruh badan dek melawan ombak buatan...

 
Entrance ke Desa Waterpark... kenapa dia panggila Desa Waterpark? Sebab lokasi theme park ni kat Taman Desa.

Suasana kat kaunter lengang je. Tak yah beratur pun...

 
 
Sebelum basah kuyup kena posing2 dulu...

 
 
Daddy & Anak2

 
 
Dania main dan mandi secara solo sebab masa ni yang lain semua belum sampai.

 
Ketibaan Kak Noor dan anak2 dan cucunye... masa dia orang sampai, Mummy dah basah separuh badan...kira baru main2 air jer la belum lagi merendamkan badan...

 
 
Klik klik lagi...

Waa...terkonang zaman muda belia gi dating kat Sunway Lagoon ramai2 ngan 'Geng Budak Sekolah' 'Geng Poyes'...

 
Cam biasa la Mama Miraki sampai jer terus snap2 gak...

  
 
Anak2 dan emak2 sama je...matahari tegak atas kepala pun sanggup berendam

 
 
Rendam dan rendam lagi....

Bibik2 berlibur...baguskan majikan kita... berlibur pun kita dibawaknye!!!

 
Kak Noor yang asalnya jadi 'penunggu beg' akhirnya terjebak sama masuk dalam kolam... nenek vogue ...

 
Aksi hampir sama...

 
Ala2 juara bertahan renang berirama....boleh gitu!!!

 
Aksi bakal hero pujaan Malaya ni...hihi...

Cuba teka kaki siapa yang sampai berkedut2 ni???

 
Model baju2 Muslimah yang baru dilantik...hehehe...nak order...email je jgn malu2...heheh  


 
Antara yang 'kecundang' diperingkat separuh akhir... heheh

 
Cam biasa ni la muka yang kerap menempel diblog Mummy ni..

Yeye dapat posing ngan daddy tanpa gangguan anak2.. tapi terselit la pulak gambar dua budak kat belakang tu... spoil betul la...

 
Posing2 sebelum balik...

 
Muka2 boring anak2 sebab dah nak balik...

Ahli rombongan cik kiah pada kali ini. Tiada dalam gambar si Ija pelakon korea tu...sebab dia tukang yang amik gambar...hehhe...

Itulah percutian budget Mummy untuk kali ni. Percutian budget sebab tak perlu bayar duit hotel dan duit minyak dan dan tol yang mahal2.Makan pun save sebab kita orang berjaya 'menyeludup' makanan ke kawasan theme park... hahah...berguna gak stroller Dafiy untuk menyorok makanan...strict gak dia orang chekc beg...klu beg besar2 memang dibukanye...

Ok anak2 cuti dah habis. Homework dah siap ke belum?

4 comments:

  1. CIBLON tu sama erti ngan CEPLOS crita kat tv ya. bunyinya akan2 sama kan. kaki tu kaki makhluk asing ke, jangan kata kaki ko sudah le buruk jatuh saham

    ReplyDelete
  2. cik nab berenang mcm ikan dugong

    ReplyDelete
  3. ikan duyung yang ala-ala maya karin gitu....hahahahha...

    ReplyDelete
  4. ciblon tu klu kami seerti dgn lumban...

    ReplyDelete