Friday, March 5, 2010

Gilakah aku?????

Ha, Mummy Gee dah gila! Biar betul... masa balik kampung minggu lepas tengok dia ok jer tak de pulak nampak mana2 skru dia yang longgar...kat mana dia sekarang? Tanjung Rambutan ke kat Hospital Bahagia?

Nauzubillah, apalah korang ni Mummy bukan gila atau sakit mental tapi Mummy cuma gila terhadap candy mould @ acuan choc yang comel2 ni jer... bila time free jer sure Mummy surf pasal choc mould...geram la tengok cantiknye.... dua bulan lepas Mummy ada order choc mould online tapi sampai la ni tak sampai2 lagi sebab ada 4 mould yang tak ada dalam stock (klu tak de dlm stock yang ko diaplay dlm catalog tu kenapa hah????)... so sebab Mummy nak gak 4 mould yang tak de stock punya pasal la sampai sekarang ni dia tak deliver mould yang lain....

So lunch tadi Mummy sudah terjah itu kedai la... the big and femes bakery shop in KL...masa tu Mummy gi Jalan Duta so dah terlanjur kat situ lajak je la ke kedai tu yang ada kat Sri Hartamas. Sampai terlajak le ke Mont Kiara dan Segambut....banyak sangat jalan baru kat situ...hheh.... bila dah sampai2 dekat2 area tu alamak lupa pulak apa no kedai tu...nak call kedai tu tak de no tepon pulak....so camna ni....emmm nasib baik ada talian hayat ler....

Mummy - elo Som... ngko online tak?
Som - On9 knapa ada cerita apa?
Mummy - Ngko tolong masuk www. bla. bla.... gi ke bahagian contact pas tu ngko tengok no tepon dia, yg cwangan Sri hartamas tau
Som -  ya eleh...buang karen je... aku ingat ada cerita ...ni no dia ....123455
Mummy -ok chalooooo

Lepas calling2 sampailah ke kedai tu... mak ai juling mata Mummy tengok barang2 bakery ni..... tapi tak snap2 la sbb dah tulis besar kat situ tak boleh amik gambar...Sambil cuci mata tangan pun sedap jer ambik itu ini... tak cukup tangan gi ambik bakul dulu

....tit..tit...tit...tit...(kat cashier)....keluar resit....ok mam, u need to pay 80 cent only....ok.

Ait punya banyak barang Mummy ambik cuma 80 sen jer...biar betul...
ha, jangan besar sangat mulut tu melopong nanti masuk langau...
ha jangan silap...kan sebelum ni Mummy dah order barang2 tu online cuma dia orang tak deliver lagi, so klu order online bayarpun terus onlinekan.... so bila kontra barang2 yang tak ada dlm stock dgn barang baru yg Mummy ambik tu tinggal kena tambah 80 jer la...
Berapa kos beli benda2 ni?  Dapat la untuk beli choc ferraro rocher 200 biji..... hahaha..... itu la gila punya pasal...

Jom layan apa la yang Mummy beli .....

 
Ait sekolah dah 3 bulan baru nak beli water color ngan buku2 ker? Bukan pencel color ngan buku2 la Cik Bedah... tu alat2 nak main masak2 kat dapor....jom sapa nak  join Mummy, kita mana pondok2 dan main masak2....selain tu kita boleh main melukis dan mewarna sekali....dijamin seronok la...

 
Pretzel mould...

 
Lollipop mould. Mummy suka sangat mould yang cam princess tu...cutenye.... kalau anak2 dapat lolichoc bentuk ni sure sayang nak makan...hehhe

 
Candy mould

 
Kiri - Heart choc box ... ni acuan untuk buat choc kotak berbentuk hati...pas tu letak choc kecik2 dalam kotak choc tu....
Kanan - Candy decorating pen... guna untuk hias biskut ke choc ke... (ni kes kalau malas nak bancuh icing sendiri la...)

Kat kedai ni acuan yang dijual memang cantik2 walaupun harga dia agak boleh tahan. So kalau nak cari acuan yang cantik2 memang kena gi kedai2 cam ni la, tapi kalau acuan yang biasa2 tu kat kedai RM2 pun ada jual...mummy ada gak acuan2 cam tu.....untuk yg pentingkan rasa daripada rupa boleh jer beli acuan yg biasa2 je tapi untuk yang pentingkan rasa dan rupa (cam MMirror tu) sesekali kena jengok2 kedai yang memang jual barang2 bakeri je....

Acuan baru dah ada, so bila lagi nak main masak2 ni Mummy? Emmm... sebelum nak main masak2 kena beli la dulu bahan2nya... bahan asas mestilah choc block... tengoklah kalau sempat petang ni balik kerja singgah dulu kedai Yummy.

No comments:

Post a Comment