Sunday, April 29, 2012

Ikan tenggiri + belimbing - menu hujung minggu

Assalammualaikum, selamat berhari minggu. Dah bangun ke? Hah tak bangun tidur lagi, mak datuk tak sesueiiii tu. Kalau kat rumah sendiri tu ok lah lagi tapi camana nak jadi menantu mithali ni kalau kat rumah mertua, dah tengahari tak bangkit tidur lagi....hihihi. Mummy sekeluarga dah siap lunch pun. Pagi tadi pun lepas subuh sambung golek2 lagi sampai kul 8. Semalam dah ke pasar so tak de la busy sangat hari ni.

Menu kami hari ni...

Ikan tenggiri masak lemak cili api + belimbing. Sedap makan belimbing tu , rasa masam2 pedas je

Masakan evergreen... bening a.k.a sup petola + soon + tauhu 

My homemade ayam goreng k-ep-ci hot & spicy ... anak2 tanya kenapa go k-ep-ci tak ajak pun... Maknanya sedap la tu....hihih... tak lama lagi k-ep-ci bakal kehilangan seorang pelanggan ni...hahahah

Tempe + tauhu goreng.... mummy makan cicah sambal kicap, daddy makan cicah mayonis...

2 comments:

  1. Masakan belimbing mmg menyelerakan. Mummy cuba la sambal belimbing (sambal hitam pahang).. sedap giler!. Boleh gemuk MM jadinya.

    Eh kita kat rumah MIL of coz ler subuh2 lg dah bangun.. menantu mithali la katakan... kwang3...

    ReplyDelete
  2. ikan tenggiri my faveret.. gune tepung apa utk ayam goreng tu?

    ReplyDelete