Sunday, September 8, 2013

Lama tak masak

Ada yang tanya kenapa dah lama Mummy tak post pasal masak2 dan makan2. Pada adik manis yang bertanya tu, memang Mummy lama tak masak2 di hujung minggu sebab asyik gantung periuk belanga dan pegi open house jer... hahhaha. Kita wajib memenuhi undangan orang kan...heheh. Raya pun dah habis, semalam penutup jamuan raya kat rumah kakak Mummy Datin S. Hari ni tak de yang menjemput makan2 so Mummy kena masak la.


Menu hari ni


Kari umbut kelapa + ayam


Sambal ijo membunuh petai + ikan bilis. Resepi Mama Miraki. Mummy tak suka petai so Mummy ambik ikan bilis je. Daniel dan Danish suka betul sambal ni


Tauhu tempe goreng cicah sambal kicap


Ikan parang dan jenahak goreng.


Ikan gelama masjn

posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. Assalamualaikum..salam ziarah!!
    Terliur tengok gambar tengahhari macam ni ;)

    Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete