Thursday, September 26, 2013

Jodoh dah sampai .... Khairul Nizam ♥ Ida (Part 2)


Gambar wajib... suasana pagi di kampung Mummy

Suasana macam hari raya la pulak...


Bakal pengantin (duduk kat kereta) sedang dapatkan tips daripada kezen2

Bila balik kampung ni makan sentiasa menjadi agenda utama. Biasa lah dah balik ramai-ramai ni kita mestilah sepakat untuk menyediakan makanan untuk semua. Tak de lah masing-masing bawak family masing-masing pergi breakfast kat kedai....hahah. Kami makan sama-sama apa yang ada.


Nasi lemak dan aksesori

Kerepok lekor dan murtabak mini

Nasi goreng kampong 

Kuih lapis kacang dan talam Tokyo (yang tiada di Tokyo....)

Lepas mandi masing-masing berebut-rebut bilik air nak mandi. Majlis akad nikah dijadualkan pukul 10am. Dan perjalan dari rumah Mummy ke rumah pengantin perempuan di Seri Medan ambik masa dalam 30 minit. So kami plan nak bertolak pukul 9.00 am.

Posing-posing sebelum berangkat untuk acara akad nikah kat rumah pengantin perempuan

Kita lagi...

Jenuh jerit-jerit panggil dia orang bergambar tapi masing-masing busy, so kita jer la posing yer

Gedixxxxssss kan

3 mak dara tak berapa pingitan....

Kau dan aku... 

Aku dan kau

Blog kita kan so gambar kita la yang banyak yer...heheh

Dania dan Ecah

Bersiap nak bertolak...

Konvoi rombongan Cik Kiah ke Seri Medan....Walaupun Mummy ni dilahirkan dan dibesarkan di Parit Sulong, BP tapi Mummy tak pernah pun sampai ke Seri Medan, tak de la jauh mana pun. Sebab tu nak pergi kena konvoi takut ada yang tersesat pulak....heheh

Jalan depan rumah pengantin
  

Wedding card rumah pengantin perempuan

Signboard besar ni agak2 dapat permit dari MDBPT tak...heheh

Trend wedding sekarang mesti ada bunting dan pre-wedding photo kan....

Majlis akad nikah di adakan di masjid, masjid ni lokasi dia dekat jer dengan rumah pengantin, jarak 2-3 rumah je.

Persiaran terakhir....

Kak Long dan anak2

Sebelum bergelar suami orang...

2 makcik yang perasan vogue...kikiki


Aiii nampak kurus pulak Dr Khairul dalam gambar ni....

Posing lagiiii dan lagiii

Sempat posing raya ni...hahhaha 

Macam marhaban pulak.... Datin S pulak tak de dalam gambar

Nampak sihat dan segar kan abang Mummy si Yin Wong Khoo Lai n i.. Alhamdulillah dan sembuh dari sakit

Tak sudah2

Alamak mana Kak Mah ngan Som ni.. kan dah cukup korum

Bunga kak ton dah tumbang la pulak... kena betulkan dulu ni

Kak Long yang sweet

Tengok bertapa busynya makcik sebelah Mummy tu...

Ha eleh gamabr dia lagi

Ha ni la si Ida... isteri Khairul...alahai kurusnya la dia ni. Tapi apa nak hairan kan, Mummy masa kahwin dulu berat badan pun 45 kg jer... sekarang ni jer makin tembun...

Kak Mah dan Kak Tanty

4 anak kecil bawak 3 bulan... Dhiya, Zara, Zhafran & Rayyan.... mana ntah epgi dua baby boy

Pengantin dan makcik-makcik baru, Sure di Ida ni susah nak mengingat nama 9 makcik2 ni...

My lil princess Dhiya Danisha

Zara Aisya & Dhiya Danisha
  

Mama Janet mesti suka sebab Mummy banyak tempek gambar dia kat sini. Blog dia dah berkubur kut, kalau tak sure dia letak gambar penuh

Hah, cari2 baru jumpa gambar si Datin S ni... ni mesti kes malas nak bergambar tapi sibuk nak tengok gamabr kat handphone Mama Miraki tu

Anak2 bujang Mummy... lagi 15 tahun giliran mereka pula. Harap2 Mummy masih dipanjangkan umur dan dapat menyaksikan detik berkenaan. Amin.

Ada gaya phptpgrapher profesional tak?

Wajah exclusive Suzy... menantu sulong Kak Long dan cucu Kak Long si Airene

Senyum dalam debaran

Aku nikahkan dikau....

Aku terima nikahnya... sah? sah.

Baccan takliq






Penyerahan bunga maskahwin..cantik tak bung akak ton buat tu????


Acara sarung cincin dan gelang

Bertukar-tukar cincin

iWah gembira pengantin dan emak pengantin lelaki ye

Family Kak Long...

Bersambung lagi.... tunggu






4 comments:

  1. Seri Medan?????!!. Spt pernah didengar nama itu... tapi di mana ye?. Kekeke..
    No wonder la cantik, org Sri Medan ghoper2nyaa... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM... jangan buat2 lupa dataran ye...hahahha..... MM tau tak dulu2 zaman Mummy sekolah kan, kalau kata Seri Medan jer mesti sinonim dengan warna merah hijau, apasal yer.

      Delete
    2. Merah hijau???. What's that?. Politik?. S46 ke?.
      Klu pasal tu, Cikgu MS kot tau jawapannya. :D



      Delete
  2. tak sabau nak berkumpul diKT pulak nanti

    ReplyDelete