Friday, September 27, 2013

Jodoh dah sampai .... Khairul Nizam ♥ Ida (Part 3)...

Lepas nikah... mestilah ada majlis makan2 sementara tunggu majlis bersanding kan...heheh

Pengantin pun sempatlah bersanding sekejap dengan baju nikah

 Lepas makan-makan kami berehat sekejap di homestay yang disediakan oleh tuan rumah. Rumah lama dengan bilik yang banyak...




Bukan pengantin jer tukar baju untuk majlis bersanding, makcik dia pun tukar baju gak tau....heheh. Cam over jer kan

Kompang dipalu..pengantin baru...

Imagine kalau kak long dan yin naik motot cup tu.. mau tayar jadi no 8 kut...hehhe

Pengapit layan tol boy..

Eh ada silat pulak.... tak tau lah silat apa ni.. cam taichi pun ada Mummy tengok. Tak pe la buat suka2 dan memeriahkan majlis....

Suka budak2 ni tengok orang bersilat

Alahai... ada lagi tol kat sini... tol girl pulak....jalan masuk ke kampung tak de la elok sangat tapi banyaklah pulak tol... heheh

Tol terakhir... besarrrrrr punyerrrr

Perghhhh lega... dapat gak aku bersandingg....

Senyummmmm



Kak Long mulakan majlis merenjis

Setting meja makan beradab


Daddy pun tukar uniform. Cuaca panas sangat. Tak sangup nak pakai baju melayu sampai ke petang

My macho Danish



Doa dulu sebelum makan 

Pengantin dah kenyang, tak yah makan pun tak apa.

Kek yang cantikkkk


Pengantin dan family lelaki

I feeelllllll good!!!



Tak dapat nak posing dengan semua kaum kerabat... cuaca sangat2 panas dan setting pelamin tak muat nak menampung kami 50 orang...so kena ambik gambar berganti2. Apa2 pun gambar Mummy harus la ada dalam setiap group yang bergambar tu.... heehhe


Kepada Khairul & Ida, Selamat Pengantin Baru dan semoga jodoh berkekalan hingga ke syurga. Untuk suku sakat Mummy, insyallah kita berjumpa lagi pada 9/11 nanti di Kota Tinggi untuk majlis di sebelah kita pulak ye. Jangan lupa, baju hijau serindit dah beli ke belum????hehhehe






2 comments:

  1. Budak2 Yg menengok orang bersilat tu semuanya saya kenal
    Semuanya murid saya................
    Yg baju hijau tu Azmi dan Tahfiz, Izzat Hakim calon2 UPSR 2013.........

    Tahniah buat Nizam dan Ida
    Selamat pengantin baru.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nama kg sri medan tu? lawanya pengantin perempuan senyum je....

      Delete