Wednesday, February 13, 2013

Moshi Moshi Japan - Day 1

Cuti panjang sempena Chienese New Year is over, hari ni dah start kerja.Tapi Mummy work from home je sebab sakit kepala dan demam.

Daddy dan dua anak bujang Mummy si Danny & Danish masih menyambung cuti raya cina dan 3 of them masih lagi di bumi Sakura. Next Monday baru dia orang balik. Ponteng sekolah 3 hari.

Ni Mummy tepek gambar2 dia orang kat sana. Mostly gambar2 ni Daddy hantar guna wassapp dan FB. Layan je la yer, mana tau nanti rezeki uols pulak main salji kat negara matahati terbit ni. Trip dia orang ni KL-Tokyo-Sapporo-Osaka-KL


Ready to go...

Dafiy yang tak kisah pun Daddy dia pegi, tak macam si Dania yang dah hentak2 kaki sebab tak dapat ikut....heheh


At KLIA.... yang jacket biru ni Danisy, jiran dan merangkap best friend anak2 Mummy ni. Dia pergi dengan daddy nye saja sebab emak kena outstation oversea pada masa yang sama. So trip ke Jepun ni memang gang lelaki je la. Bertolak malam Selasa yang lepas flight 11 pm

Danish & Danisy

After 6 hours on board sampai Tokyo... 

Pas tu kena ambik domestic flight ke Sapporro pulak. Another one and half hour. So kira setengah hari dah habis di jalanan ler

Wah akhirnya.... tercapai impian dia orang nak ke negara yang ada salji...

Dah macam orang eskimo Mummy tengok si Danny ni

Main puas2 yer

Tak sejuk ke Danish


Ish ish ish... baru sampai jer dah dapat awek ke ni. Ni yang Mummy musykil ni.

Ni gaya mesti Daddy yang suruh ni

Eh ada perkataan RAKAN pulak... ntah apa le makna dalam bahasa Jepun tu yer

Katak ice

Along yang dah kesejukkan

-14 celcius

Dah letih... masa untuk zzzzzz..... 

Hari pertama tak banyak xtvt sebab masing2 dah penat di jalanan. Ok to be continue...

4 comments:

  1. Bestnyaa...

    Mummy kena jaga rumah ke kali ni?.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Alida... simpan budget plan nak gi honeymoon tempat lain pulak....heheheheh

      Delete