Thursday, February 28, 2013

Janganlah merajuk sayang!

1st time selepas berkhidmat almost 9 years kereta Naza Mummy buat hal... huhuhu.


Lebih kurang 10 minit sebelum sampai ke Tol Bangi, bila daddy tekan minyak lebih jer cam ada bunyi. Mula-mula tak perasan sangat makin lama makin kuat pulak, Mummy dah takut jer. So daddy bawak slow-slow je. Nasib baik la dah tak jauh dari tol. Secara tiba-tiba engin kereta mati masa beratur nak bayar tol kat Tol Bangi. Ingatkan minyak habis langsung tapi masa tu signal untuk minyak baru jer menyala tak kan waktu tu terus je minyak habis. Nasib baik masa tu kereta tak berapa banyak. Cuba start engine tapi tak hidup gak. Mummy keluar dan tunggu dekat dengan tol booth. Mummy suruh kakak kat toll booth to call PLUS tow truck.


Tak lama tow truck pun sampai


Tak Sedia untuk ditarik


Okey tarikkkk... jangan sampai tali putus sudah...


Tersadai... tow truck PLUS cuma tunda melepasi tol jer lepas tu pandai2 kita la cari tow truck lain untuk tow ke rumah or ke workshop. So sekarang ni Naza ada kat workshop. Harap2 bukan major problem ler.... huhuhu. Kereta ni bila dah dekat habis bayar cam tau-tau je buat hal.



posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment