Tuesday, November 27, 2012

Bukan bulan jatuh ke riba...


Lama Mummy tak update blog ni kan. Nasib baik la masih ingat login id dan password....hehhe. Selain dari busy dengan kerja2 office (kena pangku tugas finance exec Mummy yang cuti bersalin) dan kerja rumah (baru je 2 minggu dapat bibik) sebenarnya bulan ni Mummy tak berapa sihat. Awal bulan November , Mummy jatuh tergelincir kat porch masa ambik beg anak kat sekolah agama. Memang tak boleh jalan gak for few days. Walaupun dah hampir 4 mingg tapi actually sampai sekarang ni Mummy tak boleh lagi duduk tahiat dengan betul masa solat. Kaki masih terasa sakit.

Malam minggu yang lepas Mummy jatuh lagi sekali. Kali ni Mummy jatuh kat Snow walk I-City Shah Alam. Cuaca baik malam minggu tu so Daddy ajak gi I-City. Dah nasib masa kat Snow Walk tu Mummy tergelincir kat tangga ice dan pinggan dan kepala terhentak kat ice tu. Lepas jatuh Mummy rasa pening senoneng sekejap. Lepas tu nak bangun punya la sakit pinggang. So tak jadi nak main yang lain2 lagi terus balik rumah. Hari Ahad gi x-ray. Dr kata tulang tak de patah or retak tapi Mummy tak tau la sebab makin lama Mummy rasa semakin sakit ni. Mummy rasa lebih sakit dari masa lepas bersalin c-zer. Dari duduk nak bangun dan bangun nak duduk, nak baring kat katil, bangun dari katil memang sangat2 menyeksakan. Hampir 10 minit nak baring ke katil dan nak bangun dari katil. Buat apa semua tak selesa, duduk sakit baring pun sakit. 

Esok baru Mummy pergi berurut, harap2 lepas berurut kurang la sikit sakit ni. Mummy tka boleh nak makan pain killer sebab Mummy ni allegic, bila makan mata pun gatal dan jadi sembab.

Doakan Mummy cepat2 sembuh yer.

3 comments:

  1. Moga Mummy cepat sembuh dan dpt ngeblog spt biasa.

    ReplyDelete
  2. Get well soon.. neighbour!

    ReplyDelete
  3. Assalam Pn Fauziah

    Entri kalian semakin ringkas sekarang ini
    Juga kroni-kroni sekali
    WKL,mIRAKI,kAK kAY..mjANET...
    kEMURUNGAN bLOG TU BILA nak berakhir?

    ReplyDelete