Thursday, August 29, 2013

Kenangan Raya 2013 @ JDT - Part 8 (Wang Besar!!!!!)

Duit raya duit raya... sapa yang tak nak duit raya kan. Acara bagi duit raya kat kampung Mummy adalah sangat2 happenning. Secara rasminya penerima duit raya seramai 38 orang yang tak rasminya sure berlebih2kan. Pemberi duit raya pula ada seramai 16 orang. Jenuhlah beratur 16x nak kutip duit raya, kecoh, berpeloh, mengeluh semua ada. Pemberi duit raya termasuklah adik beradik Mummy dan anak-anak saudara Mummy yang dah kerja. Penerima duit raya pulak anak-anak saudara samada dah kahwin atau belum dan cucu-cucu saudara dan kami pun dapat gak duit raya tau. Memang dah macam satu tradisi untuk bagi duit raya kepada semua anak-anak saudara walaupun dia orang dah kerja dan dah berkahwin. Pemberian seikhlasnya la tapi bila dah kumpul-kumpul berlebih nak bayar minyak dan tol balik kampung dan penyambung hidup sebelum dapat gaji la juga...hahahhahaha


Susah oooo nak distribute duit raya ni... mula2 suruh orang duduk dulu....alamak letih pulak pemberi duit raya nak berjalan agihkan duit raya

Last beratur dan permeri duit raya duduk kat depan...

Alahai Dr kita ni besar betul beg dia sediakan untuk kutip duit raya. Camana Doc agak2 collection duit raya tu boleh top up duit hantaran tak


Along dah dapatkan tadi????

Kak Kay sempat pasang boduguard kat belakang tu... takut ada rusuhan semasa nak dapatkan bantuan BRiM ni....hehehe


Cepatttt... turn Cik Rin bagi duit raya ni

Turn Mummy....

Wah tengok tu Mama Miraki, duit raya satu beg merah besar tu!!!


Tiap kali acara bagi duit raya si Daniel ni la yang jadi penanda barisan. dia la yang akan duit raya dulu dia dah smapi ke barisan paling hadapan semula maknnya dah selesai untuk sorang pemberi duit raya sambung ke pemberi seterusnya sehingga habis... letih beb. 

Amboi ko Lan, dapat duit raya sanggup cium tangan ye....hehehe

Anak saudara menantu kami... first time beraya dengan family ni

Siap ko Farhan, tahun depan dah masuk dalam kategori pemberi duit raya... final year student dan bakal arkitek ni... duit raya untuk Cik Gee jangan lupa tau

Aisyah The Paplum girl...

Psst... Dafiy, duit raya tu pass pada Mummy tau!

Yesssss.... dapat duit boleh bayar tol balik Penang pulak

Eyna, bak la sini duit raya tu Mama pegangkan... agaknya itu dialog antara Ayna dan Mama 

Yesssss tahun ni dapat kutip duit raya untuk 3 orang.... berbaloi2

2 comments:

  1. tahun depan ko pulak collect tuk 5 org weiiiiiiiiiii......kena bagi lebih tu tuk yg punya anak sorang

    ReplyDelete