Tuesday, June 16, 2009

Danny - 1st Day@Sekolah Baru



15/06/2008 (Isnin) - Hari ini first day Danny ke sekolah baru. Mummy cuti. Walaupun tau dia sekolah di sebelah petang tapi Danny bangun awal macam biasa dan terus mandi. Dia terus nak pakai baju sekolah, bila mummy ingatkan dia yang dia sekolah belah petang, dia kata tak apa dia pakai jer baju sekolah dulu, nanti senang nak pergi. Masyallah, punya la lama lagi nak g sekolah dah nak pakai baju sekolah, lastnya dia tak jadi pakai baju sekolah.


Rasanya setiap setengah jam dia tanya mummy sekarang ni dah tengahari ke belum sebab dia nak mandi gi sekolah, malas nak layan pulul 11.30am mummy bagi dia mandi dan bersiap untuk ke sekolah. Walaupun dah makan kat rumah Danny nak bawak bekal ke sekolah. Excited betul dia nak pergi ke sekolah.


Mummy sms daddy, nak tau samada Daddy dapat hantar Danny ke sekolah atau tak, kalau tak boleh Mummy pergi hantar sendiri jer, tapi Daddy kata dia akan balik tengahari. So pukul 12.30pm Mummy dan Daddy hantar Danny ke sekolah. Alah dekat sangat kalua naik kereta, rasanya tak sampai 5 minit. Tak tau lah ada ke tidak van untuk ambik dan hantar Danny balik sekolah.


Kami pergi ke pejabat sekolah dulu, Guru Penyelia Petang masih bercuti, so kena tunggu guru gelas Danny. Danny dimasukkan ke kelas 1 Budiman, guru kelas Cikgu Syukri. Selain Danny ada juga pelajar yang baru berpindah dan kebetulan ditempatkan di kelas yang sama dengan Danny. Mummy dan Daddy hantar Danny sampai ke dalam kelas.


Petang Daddy jemput Danny sebab Mummy balik ke rumah Nilai. Kesian Danny hari ni lama dia tunggu Daddy kat sekolah sebab Daddy datang pukul 6.30pm. Rupanya pukul 6pm Danny dah balik. Confius juga sebab tadi Daddy tanya kat cikgu, cikgu kata tiap2 hari balik pukul 6.30pm kecuali hari Khamis balik pukul 6.00. Nasib baik hari tak hujan.

No comments:

Post a Comment