Tuesday, February 10, 2009

3D’s Birthday

Happy Birthday
To
DaNiEl, DaNiSh & DaNiA

Birthday Boys and Girl

08/02/02 (Sabtu) – Hari ni mummy dan daddy buat birthday party untuk 3D (Daniel, Danish & Dania). Memang setiap tahun sejak tiga tahun lepas mummy buat birthday party serentak untuk 3D. Ini disebabkan 3D lahir dalam bulan February dan Mac. Daniel 06/02 , Danish 27/02 dan Dania 25/03. Letih nak buat party tiap2 bulan. Nak senang buat serentak dan masing2 panggil kawan masing2. Walaupun buat birthday party serentak tapi pada hari lahir yang sebenar mummy dan daddy tetap sambut secara ringkas gak.

Ini birthday invitation card untuk kawan2 3D dan jiran tetangga.

Persiapan kat luar rumah.


Daddy with 3D before the party started.


Mummy with 3D before the party started.


Choc Moist Ben-10 cake for Daniel

Choc Moist Ben-10 cake for Danish


Choc Chips & Walnut Power Puff Girl cake for Princess Dania

Alhamdulillah ramai kawan2 3D, jiran2 dan saudara mara yang datang. Dan acara yang paling ditunggu2 oleh anak2 dan kawan2 semestinya acara potong kek.

Princess Dania menikmati kek...nyum...nyum...sedapnya

Walaupun majlis sepatutnya dari pukul 2.30 – 6.00 tapi macam biasa ler pukul 8.00 mlm belum tutup kedai lagi.

Danny with his best friend Zulaikha. Ika datang lepas majlis selesai. Mummy Ika kata dari pagi Ika dah bersiap nak datang rumah Danny tapi ada emergency, kawan parah masuk hospital kena tetak. Tengok Ika dah siap2 pakai dress cantik macam princess. Tak apa Ika, Insyallah tahun depan Ika boleh datang lagi.


Lepas maghrib acara yang ditunggu2 3D, acara nak bukak hadiah. Dari petang masing2 merenggek nak bukak hadiah tapi Daddy tak bagi, tunggu lepas tetamu balik dan majlis dah selesai baru boleh bukak hadiah.






Apa hadiah dari M&D??? Sebenarnya M&D belum beli lagi hadiah untuk 3D. Danny kata dia nak kasut bola dan bola, Danish pun sama. Si Dania macam biasa nak barbie doll.

Lepas bukak hadiah 3D dah tak larat bukak mata lagi, masing2 tunggu nak zzzzzzzzzz jer...tengok ler muka letih masing2 ni...



Alhamdulillah makanan cukup untuk semua tetamu. Insyallah panjang umur dan murah rezeki majlis yang sama akan diadakan lagi tahun hadapan.

No comments:

Post a Comment