Thursday, October 3, 2013

Cuti-cuti Perth - Part 8 (Kerriley Park Farmstay)

Dari Mandurah 3.5 hours drive menuju ke Kerriley Park Farmstay. Dah duduk kat apartment kita pindah duduk di rumah ladang pulak ya anak2. Kerriley Park Farmstay ni terletak di antara bandar Busselton dan Margarate River. Perth - Bunbury - Busselton dan sebelum ke Margarate River kena exitlah untuk ke farmstay ni

Dah sampai Busselton bermakna dah dekat la farmstay yang kami akan tinggal untuk 3-4 hari


Perjalanan ke Selatan Perth menuju Margaret River kita akan disajikan dengan pemandangan ladang anggur dan ladang binatang. Sekarang ni musim sejuk so pokok2 anggur semua memang masih togel lagi atau ada yang baru nak tumbuh tunas daun baru


Dapat capture pelangi penuh ni....


Yesss akhirnya selepas 3 jam drive dari Mandurah sampai juga ke farmstay ni


Family operated farmstay


Hanya untuk guest sahaja


Cottage kami nama Banksia... nampak tu nama OMAR


Ikut jer arah sign board sure jumpa mana satu cottage yang kami akan tinggal








Persekitaran cottage





Inilah kediaman kami untuk 3-4 hari. Bayar 3 hari dapat 1 hari percuma...




Dikelilingi pokok ala2 belukar


Rumah kayu jer....hehhe


Bahagian hadapan untuk BBQ... tiap2 hari berBBQ ni



Master bedroom


2nd bedrooom




Bilik ke 3 cum bilik main. Ada 3 single bed


Dapor Mummy untuk 3 hari.... perfect!

Living area


Laundry area


Fresh telor ayam dari reban 

Kami sampai sini dalam pukul 3.15pm. Lepas solat jamak Mummy terus bersilat kat dapor dan cuci kain baju yang kotor. 

Anak-anak kat luar berbbq dengan daddy

Memang puas hati dengan keadaan rumah yang selesa dan bersih. Rate pun ok. Stay 4 malam bayar 3 malam, stay 7 malam bayar 5 malam... so untuk yang stay lama memang berbaloi-baloi la.



No comments:

Post a Comment