Wednesday, October 2, 2013

Cuti-cuti Perth - Part 7 (Mandurah Cruises)

16/8/2013 Jumaat - Selepas 3 hari di Perth City, hari ni kami menuju ke Selatan Perth. Untuk 3 hari seterusnya kami stay di farmstay. On the way ke farmstay kami singgah dulu di Mandurah.

Persiapan awal untuk perjalan jauh hari ni. Mummy masak nasi lemak....jangan tak percaya. Kami bawak bekal dan makan kat tempat rehat. Senang jer tak payah susah2 cari tempat makan.

Sandwich sardin...

Singgah dulu di Mandurah untuk Dolphin Cruise

Awal pagi tiket kaunter dah buka

Muka ceria anak-anak Mummy

1 hour Dolphin and Canal Cruises... dalam hati cam tak percaya je dolfin akan muncul...hahaha. Tak pe la... layan je la budak2

2 Adults + 4 kids = RM350....

Sementara tunggu nak naik feri kita pusing2 dululah keliling kawasan dulu sambil posing2 


Playground yang bersih dan sangat2 besar kawasannya, Alat-alat permainan pun semua terjaga elok je. Tak de la tali buaian yang patah atau jongkang jongkit yang dah tak berfungsi memang beza sangat dengan kat tempat kita




Love Love Love... nak menyelit jer si kecik Dafiy ni







Bot ni boleh muat dalam 50 orang dan jangan tak percaya lebih daripada 3/4 muka-muka Malaysian jer. Ala2 naik feri nak pegi Langkawi je la....haha

Dannnnn .. Daddy jumpa kawan dia kat sini pulak..... 

Anak-anak tak nak duduk dalam feri nak duduk kat luar. Mummy yang takut

Daddy la kena temankan dia orang kat tingkat atas feri ni

Mengelilingi perumahan mewah di Mandurah

Wow.. I wish I've one....

Tiap rumah ada mini jeti. Dolfin tak ada kita tengok banglow2 mewah je la... sambil berangan2
   
Baik-baik... nanti jatuh kat laut tu


Selesai naik cruise ... kami teruskan perjalanan ke destinasi seterusnya....

No comments:

Post a Comment