Tuesday, October 21, 2014

Yang "Terakhir" Tentang Yin!

21/10/2014 (Selasa) Genap seminggu Yin meninggalkan kami semua. Cepat benar masa berlalu, seperti baru seketika menerima pangilan dari Kak Long bagitau Yin dah tak ada. Memang sukar untuk mempercayai, tapi berusaha untuk redha atas ketentuanNya.

Al-Fatehah my big bro. 

Gambar Yin berseorangan yang terakhir Mummy ambil. Masa cuti raya haji yang lepas (6 Oktober 14).

Gambar wefie terakhir Mummy & Yin . Masa cuti raya haji yang lepas (6 Oktober 14).

Lagi satu gambar wefie Mummy dan Yin, lebih kurang dengan gambar di atas cuma kali ni dia tak pakai songkok. Masa cuti raya haji yang lepas (6 Oktober 14).

Gambar Mummy yang terakhir Yin ambil. Masa ni Yin ikut Mummy ronda-ronda selepas pergi kubur emak dan abah. Ini juga kali terakhir Yin melihat SMDS. Lepas dia ambik gamabr ni Mummy kata, apalah ko Yin ambik gambar orang nampak gemuk (realitinya memang gemuk pun....hihi.. kesian ko Yin tak pasal-pasal kena marah ngan aku)

Wedding terakhir yang Yin hadiri... anak saudara kak Tanty kahwin di Cheras. Nampak ceria Yin dan Kak Tanty


Aidil Fitri 2013 ... foto terakhir Yin bersama semua waris Hj Omar & Hjh Amanah. Ikut perancangan 2014 gikiran beraya di PS tapi apakan daya Yin dah pergi dulu.

Aksi Ala-ala Panca sitara yang terakhir dengan Yin...

Aidil Fitri 2013...


Sambutan hari lahir terakhir Yin ... 50 tahunHarapan terakhir Yin dihari jadinya..


Birthday wish terakhir Mummy untuk Yin semasa hayatnya
Gambar terakhir Yin dengan kawannya yang dia upload di FB (Sept 13 '14)Gambar family terakhir yang Yin upload  --- family kawan baiknya.. Cikgu Bakri


Gambar terakhir Yin upload dalam FB Anak2 Hj Omar & Amanah. Gambar lama (2012 kalau tak silap) Mummy dan Yin. Masa ni Yin baru baik dari sakit...Status terakhir yang Yin upload di FB... 10.21am 9 October 2014 Sahabat Yin yang terakhir berpeluang melihat Yin semasa hayatnya.


Saat terakhir jasad Yin berada di rumahnya di Kulai

Kenderaan terakhir yang Yin naiki.


Jasad Yin akhirnya disemadikan di sini. Tanah Perkuburan Islam Batu 6 Bakri. Dalam hati terdetik kenapa Yin beria-ia meninggalkan pesan pada Kak Tanty supaya dia dikebumikan di sini. Mungkin sebab tanah perkuburan ini berada di tepi jalan besas dan merupakan laluan kami bila balik ke kampung. Yin mungkin nak memudahkan anak isteri, adik beradik dan sahabat handai mengunjungi pusaranya. Dan satu lagi mungkin sebagai tanda akhir persahabatannya dengan sahabat baiknya Cikgu Bakri. Yin dan 'Bakri' seperti tidak boleh dipisahkan. Wallahualam. 


...............................

Sebahagian daripada status FB sahabat-sahabat dan anak-anak murid Yin. Yang nyata masing-masing memang terkejut dengan pemergian Yin.
2 comments:

  1. Sedihnya...Yin kian lama kian jauh kau pergi....rindu makin terasa.......masih sukar terima hakikat..kau dah tinggalkan kami semua...

    ReplyDelete
  2. Xde dalam sehari pun xteringat cik ryn... di mana2 pun terbayang wajah dia... :'(

    ReplyDelete