Wednesday, October 8, 2014

Trans Cambodia - Qurban Ride 2014 (Day 1 & Day 2)


Daddy join Trans Cambodia - Qurban Ride 2014 dari 2-15 Oktober 2014. Ada 11 orang bikers dalam program ini termasuk Daddy dan dua orang jiran Mummy, Datuk Hamzah dan Fendi Lokman. Gambar-gambar di dalam entry ini Mummy ambil dari wassap yang daddy hantar dan juga FB, Daddy, Datuk Hamzah dan Fendi.

Aktiviti kemuncak adalah qurban 13 ekor lembu di Kampung Cham, Kemboja. Semenjak aktif bermotor, ini paling lama Daddy pergi, kalau pergi ride selalu balik hari atau paling lama pun 3-4 hari je. Sebab tu raya haji yang lepas Mummy balik kampung dengan anak-anak dan bibik je. 

Day 1 - 2/10/2013

Dah macam Ninja ler pulak


Seawal pukul 4.30am Daddy dan 2 orang jiran Mummy bertolak. Lepas dia orang pergi Mummy sambung tidur...heheh




Perjalanan hari pertama sejauh 950km berakhir di S Tara Hotel Surathani. Daddy kata sepanjang perjalanan dari Pathlung ke Surathani hujan lebat. 


3/10/2014 - Day 2




Hari kedua masih ride dalam hujan dan sampai ke Hard Rock Pattaya selepas lewat tengah malam. Tak berbaloi kan duduk hotel mahal setakat tumpang tidur for few hours only...heheh. Awal-awal pagi keesokkannya dah sambung perjalanan lagi


No comments:

Post a Comment