Tuesday, January 14, 2014

Lenggang Kangkong

Sehari dua ni kangkong sangat-sangat popular kan. Harap-harap bila dah popular jangan demand dan jual mahal pulak ya. Tapi betul ke kangkong turun harga. Selalu Mummy beli kat kedai ambik yang dah berikat-ikat je so tak tau la pulak betapa sekilo. Pagi tadi pegi kedai basah beli sayur dan kangkung juga. So kangkong hari ni RM 3/kg. Berapa harga sebelum ni?


Hari ni Mummy buat pecal. Lama dah tak buat ni. Bila timbul cerita kangkong tetiba rasa nak buat pecal la pulak. Pecal ni yang penting sambal dia kena sedap .. pedas manis secukup rasa.


Sepinggan pecal ni dah landing dengan selamatnya dalam perut Mummy.

No comments:

Post a Comment