Thursday, April 9, 2009

ESQ Training

3-5/04/2009 (Jumaat - Ahad) - Mummy attend ESQ Training di Flamingo Hotel. Sepatutnya bulan lepas mummy pergi attend training ini tapi disebabkan ada trip ke Bandung mummy tunda. Bila dah attend training itu mummy rasa menyesal, kenapa lah dari dulu mummy tak attend. Dari tahun lepas lagi mummy cadang nak attend, tapi itulah semua benda kalau kita cuma niat tapi tak ada tindakan tak jadi juga. Alhamdulillah banyak yang mummy dapat dari training itu. Terasa bertapa kerdilnye dan lalainya mummy selama di bumi Allah ini. Kandungan modul training yang padat, cara penyampaian yang menarik serta panduan multimedia yang canggih membuatkan setiap hari berlalu dengan pantas dan tanpa disedari training 3 hari berlalu. Inilah satu2nya training yang mummy hadiri dan mummy tak tengok jam memanjang. Insyallah mummy akan hadir trainin untuk intermediate level dalammasa terdekat.

Demi Matahari

Demi matahari dan sinarnya di pagi hari

Demi bulan apabila dia mengiringi
Demi siang hari apabila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi
Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya

Allah Subhanallah Allah Subhanallah
Allah Subhanallah Allah Subhanallah

Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan
Beruntung bagi yang mensucikannya
Merugi bagi yang mengotorinya

Subhanallah.....


I'ktirof

Ilaahi Lastu Lil Firdausi Ahlaa
Walaa Aqwaa 'Alan Naaril Jahiimi
Fahablii Taubataw Waghfir Dzunuubii
Fainnaka Ghoofirudz Dzambil 'Adhiimi

Dzunuubii Mitslu A'daadir Rimaali
Fahabli Taubatay Yaadzal Jalaali
Wa 'Umrii Naaqishun Fii Kulli Yaumi
Wa Dzambii Zaidun Kaifach Timaali

Ilaahii 'Abdukal 'Aashii Ataaka
Muqirrom Bidz Dzunuubi Waqod Da'aaka
Wain Taghfir Fa-Anta Lidzaaka Ahlun
Fain Tathrud Faman Arju Siwaaka

.......

Wahai Tuhan aku tak layak ke firdausMu,
namun tak pula aku sanggup ke nerakaMu,
ampunkan dosaku, terimalah taubatku,
sesungguhnya Engkaulah pengampun dosa-dosa besar

Dosa-dosaku bagaikan pasir-pasir di pantai,
dengan rahmatMu ampunkan daku oh Tuhanku
wahai Tuhan, selamatkan kami ini dari segala kejahatan dan celaka
kami takut, kami harap kepadaMu
suburkanlah cinta kami kepadaMu
kamilah hamba yang mengharap belas dariMu

No comments:

Post a Comment