Friday, May 31, 2013

Kenduri Kesyukuran 3-in-1 (Part III)

Bila Mummy buat jamuan kat rumah seboleh mungkin sebahagian besar menu akan Mummy hidangkan akan Mummy masak sendiri.

Hasil keras tangan Mummy

Choc mois cake... walaupun tak secantik kek yang dijual dikedai tapi dari segi rasa memang superbsss la...heheh

Pulut kuning lapis rendang... asalnya Mummy tak nak buatkan Dania kek dan nak gantikan dengan agar2 princess je tapi dia tak nak. So acuan agar2 ni Mummy guna untuk pulut kuning je

Vanilla butter cake.. biasa la gegirl sure pilihannya pink

15 years bersama.....semoga terus berkekalan hendaknya. Amin. 

One happy family

Birthday boys & girl yang dah berpeluh2 muka sebab gi main kat taman dulu...hahah

Control comel semuaaaa

Bagussss

Horayyyy

Kak Kay & Mama Janet pun nak enterprem ngan budak2 ni

Ok beratur sapa nak cake...jangan berebut2. Banyak kek ni

Semoga dipanjangkan umur, jadi anak2 soleh dan solehah dan menjadi insan yang berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat



Kenduri Kesyukuran 3-in-1 (Part II)

Bila ada majlis ni yang paling best sebab dapat berkumpul dengan adik beradik. Walaupun tidak dapat mengumpulkan kesemuanya tapi selalunya yang tinggal di KL dan Selangor memang akan datang. Dah tua2 ni terasa nak selalu jumpa dengan adik beradik jer. Masa kecik2 dulu asyik nak gaduh jer..heheh

Semua dah readyyyy

Danish celebrating his 10th birthday

Alamak besar cam ni baru sambut 8th birthday rupanya anak dara Mummy ni...heehhe. Si Daniel & Dafiy ntah dah ke mana2 tak sempat nak ambik gambar dia orang

Hohoho ... dalam hati ada taman n air terjun




Kak Kay dan hubby dengan kuih koleh kacang yang sangat2 mables

Mummy & Kak Kay

Ni la cincin 24 juta we all... ahakssss

Alhamdulillah 5 daripada 9 adik beradik dapat berkumpul, kalau pilihanraya kira dah dapat majoriti mudah dan boleh memerintah dan buat decision ni...hehehe

Ada cam ibu n anak tak...heheh. Mummy dan kakak Mummy Datin S

Anak saudara Mummy si Iwan yang bakal dapat 'gang' main bola tak lama lagi.

Ingat nak buat gwiyomi

Mama Miraki n Kak Kay

Tuan tanah makan dulu yer... lapar la,.....hahah

Datin S dan anak menantunya

Mana anak buah dan mana mah buah?

SYukur dah mengumpulkan 5 daripada 9 beradik...


Thursday, May 30, 2013

Birthday Celebration Untuk Dafiy

Untuk birthday Dafiy ke 5 ni Mummy tak buat sambutan apa2 pun. Lagipun seminngu sebelum tu Mummy dah buat brthday party untuk semua anak2...heheh. Kebetulan masa birthday Dafiy ni kami ada di Cameron Highland so tak de la Mummy nak bersilat kat dapor nak membaking... Mummy beli kek ciput jer untuk Dafiy...heheheh. 

Birthday boy yang semakin ensem.... hahahha. Siapa lagi nak puji anak sendiri kan....

Kek pertama - choc cake beli di cafe Boh Tea Plantation Center. 

As usual dia akan ambik topping jer dulu

Apasal Dafiy? Tak sedap cam kek Mummy selalu buat ker....(perasan betul kan Mummy Dafiy ni)

Dalam hati...apalah Mummy ni beli kek kecik betul untuk Dafiy

Kedua...beli vanilla cupcake kat hotel jer

Sambut kat bilik hotel...


Sukanya dia



Hero Mummy

Hero Daddy
Lepaking.... priceless moment


Sunday, May 26, 2013

Happy 5th Birthday Emmil Dafiy


Happy Birthday To You...Happy Birthday To You... 

Happy Birthday To

♥ Y 


Happy Birthday To You


26/05/2013... Happy 5th Birthday untuk anak bongsu kami, Emmil Dafiy. Semoga Dafiy dipanjangkan umur, sentiasa sihat, membesar menjadi anak yang soleh dan bijak. Mummy, Daddy, abang2 dan kakak semua sayangkan Dafiy.



Dafiy's 4th birthday


Dafiy's 3rd Birthday


Dafiy's 2nd Birthday

Dafiy 1st Birthday



I'm Five 2013

I'm Four 2012

I'm Three - 2011

I'm Two - 2010

1'm One - 2009

Dafiy - fresh from oven...hehehe 26/05/2008

Mummy & Dafiy....

2012

2011

2010

2009