Sunday, April 21, 2013

Masak lemak daging salai Pak Pandir...

Selamat berhari mingu. Dah makan ke? Madak apa hari ni?


Menu lunch dihari minggu Mummy n family


Daging salai pak pandir masak lemak cili api + belimbing


Tumis kacang boncit + carrot + udang


Tempe & ayam goreng


Sambal belacan


Ulam timun


Lastly ikan keringggg

posted from Bloggeroid

Wednesday, April 17, 2013

Demam bukan sebarang demam!

Sekarang ni musim demam dah melanda. Ini demam bukan sebarang demam. Demam ni dah melanda satu Malaysia. Demam apa lagi kalau bukan demam PRU13.

Demam pilihanraya menyebabkan kreativiti rakyat Malaysia memang terserlah. Terbukti rakyat Malaysia memang sangat-sangat kreatif. Tengoklah macam2 bentuk replika yang dibuat dengan menggunakan bendera parti pilihan masing-masing. Seronok pulak tengok, nak kena tunggu 5 tahun lagi ni baru kita akan rasai semula pengalaman seperti ini, itupun kalau masih dipanjangkan umur, In Sya Allah.
p/s Gambar dari berbagai sumber blog dengan bantuan Pakcik Google

Akhir sekali sebelum Mummy terlupa, jangan lupa ya untuk...

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?


Mummy nak beralihlah dari dunia IT ke dunia politik... agak-agak boleh tak nak ambik alih kawasan P147 dari Dato' Noraini Ahmad ... hahahha


Sunday, April 14, 2013

Menu raya sempena pilihanraya!


My lunch today.... cam dah raya pulak


Menu of the day


Rendang tok gee


Kari ayam


Sayur lodeh kering. Ratah cam ni jer pun sedap


Sambal kacang


Agar2 santan sirap. Alkisahnya mummy nak buat agar2 santan gula melaka, tapi stock agar2 yang ada kat rumah ni warna merah la pulak. Tibai je la, buat gak.


Pagi tadi mummy buat breakfast spagetti untuk anak-anak. Untuk mummy , rebus keladi sarawak je.


Daddy awal pagi dah keluar ada golf tournment. Sejak layan hobi ride superbike ni dah lama daddy tak pergi menebas. Rumput kat padang rumput pun dah panjang...hihi


Anak2 lunch pun tibai spagetti pagi tadi. Dania jer lunch ketupat

posted from Bloggeroid

Saturday, April 13, 2013

Rendang tok Gee

menu lunch hari ni...


rendang tok versi mummy. lama dah tak buat. Last week mummy beli daging kat pasar tani baru hari ni transform jadi rendang.


lemak cili api nangka dan ayam

Hari ni memang masak stock yang ada dlm fridge je. Tab berapa rajin nak gi pasar. Tu yang menu tak de sayur2 hijau. Esok lah baru pegi pasar

Rendang ada lagi ni, emmmm kalau esok rebuskan ketupat segera dan buatkan kuah kacang sikit ok gak ka...

posted from Bloggeroid

Thursday, April 11, 2013

Bawal vs kembong...



Dah lama mummy tak pakai tudung bawal. Sejak beralih kasih pada tudung2 Ariani dan ala2 Ariani, tudung2 bawal Mummy dah bagikan pada orang. Ada lah 2-3 helai tudung bawal yang tetap mummy simpan sebab ada sentimental value sikit... ahaksss. Mostly tudung2 bawal Mummy dah selamat sampai ke Indon. Tudung mummy pakai ni pulak ikhsan dari kekanda Mummy si YB Bukit Mutiara. Biasalah daya pujuk Mummy kan memang kelassss si masa balik kampung hari tu dapat la tudung ni dari dia ....

Nampak debab pulak le Mummy pakai tudung ni kan??? Emmm.. terimalah kenyataan gee ooiii dah ko memang makin debab a.k.a tembam

posted from Bloggeroid