Friday, October 26, 2012

Selamat hari raya aidil adha...


posted from Bloggeroid

Tuesday, October 23, 2012

Tukar kerjaya.... sekarang aku lawyer!


3 kontrak nak kena review...dah cam kerja lawyer ler pulak...so nak dptkan feel kita pakailah baju hitam putih ala2 lawyer...hihihi

Monday, October 15, 2012

Coklat boleh mengemukkan? Mitos je tu....

3 jenis coklat dari Langkawi... Mummy kirim dangan budak opis yang pergi ke Langkawi. Nasib ko la kena pikul akak punya coklat yang berat ni.

Almond gold... choc yang mengandungi 33% coco. Memang sangat sedap... lemak berkrim dengan almond yang rangup...walahhhhhh

Sangat2 suka dengan choc ni... kat Langkawi boleh dapat dalam RM22 sekotak ni (ada 22 pieces) tapi kalau kat KL ni harga dah RM40++... memang berbaloi la kalau beli yang ni

Choc ni dah tak berapa minat, kira so so je la.. tapi sebab ada almong dalam tu Mummy ngap gak le....heheh

Agak2 dalam tempoh sebulan dua berapa kg boleh naik berat badan ni ek? Ish ish mana ada naik berat badan pun....Coklat boleh menggemukkan itu cuma MENTOS MITOS semata2 jer tu. Korang jangan lah percaya. Lagipun, kita memang boleh gemuk kalau makan apa-apa pun secara berlebihan. Tak kisahlah apa jenis makanan sekalipun. Jadi jangan pandai-pandai nak tuduh coklat yer...hehhe

Dalam sehari, makan coklat dalam 1-2 bar tu adalah okay. Makan coklat saja takkan menyebabkan obesiti sebabnya kalori dari coklat hanya memberikan lebih kurang 0.7 – 1.4 peratus kalori dari kiraan diet. 

Actually kan coklat boleh menambahkan mood gembira. Sebabnya, coklat boleh menghantar reaksi positif ke kimia otak dan dapat memperbaiki mood seseorang yang sedang kesedihan atau stress. Campuran pelbagai bahan dalam coklat menyebabkan rasa dia sangat nyaman dan masuk dengan jiwa. Jadi, kalau orang yang tak suka makan coklat, dia kurang gembira. Huhu... so kalau korang tengah bersedih tu cuba makan coklat, tengok ada tak apa2 perbezaan pada mood uols

Sunday, October 14, 2012

Mengidam mengalahkan orang mengidam....


Dah lama teringin nak makan kuih wajik yang lembik2 macam emak abah selalu buat. Kat sini puas Mummy pusing pasar malam dan pasar tani nak beli kuih wajik tapi tak ada pun. So petang semalam menggagahkan diri mengacau kuih wajik ni. Alhamdulillah menjadi gak


Mummy buat sekilo pulut, banyak gak dapat


Yang lama nak tunggu santan dan gula ni likat jer.... sempat le baca novel habis separuh....

posted from Bloggeroid

Saturday, October 13, 2012

Sabtu yang mondom


Lunch dihari Sabtu yang mondom


Lama dah mummy tak buat kerabu aka urap aka keluban....ni kerabu tauge + kacang botol + daun selom


Masak lemak putih petola + tauhu kering


Udang sayur goreng bawang


Sambal totok membunuh


Ikan kerisi goreng


Cuaca mondom seharian...kain baju semua tak kering......huhj

posted from Bloggeroid

Thursday, October 11, 2012

Pendek dan sangat pendek....

N3 pendek jer. Busy sesangat... 2 projek baru masuk dan Mummy kena jadi Project Manager juga. Next week ada kick-off meeting. Nak kena prepare slide presentation dan Project Charter. Juga maintenance reports untuk 2 project lain yang engineer dah buat tapi Mummy still nak kena semak

U busy tak?


Wednesday, October 10, 2012

Urusan seri paduka...


Settled kan cukai tanah.... ingatkan boleh byr kat MPN jer.. tp sebab ada tunggakan cukai terpaksalah lepas bayar cukai pintu kat MPN we all ke Seremban 2 pulak. Padan muka siapa suruh tanguh2 bayar.


Dari Seremban singgah Nilai semula. Sda urusan kat sini.


Singgah makan2 dan minum2 kat sini.


2 jag air tembikai utk mummy n daddy. Tu dia minum tak hingat sampai satu jug sorang.....hihihi....jug kecik jer pun


Mee kari laksa utk mummy


Roti bakar ngan telur separuh masak utk daddy.


Jgnlah jemu tengok muka tuan tanah yer..

posted from Bloggeroid

Tuesday, October 9, 2012

Choc cake lapis cream cheese....haven!!!


Choc cake lapis cream cheese... cepat je kek ni habis. Kek ni mmy buat last weekend. Anak2 nak cheese cake tp mummy nak mkn choc cake, so inilah hasilnya. Mummy guna resepi choc cake yg selalu mummy gunakan tu cuma tambah lapisan cheese jer.....havennnnn....hihihi.....sendiri puji....ddy jenis x berapa suka sangat dgn cake tapi bila mummy buat cake ni dia siap bawsk bekal gj opis lagi....



Me...back to ariani...hihi. Tudung si paridah tu simpan dulu la...

posted from Bloggeroid

Dah buat salah tu mengaku je la!

Kalau memang kita dah sah lagi soheh ada buat kesalahan dan mendapat teguran daripada pihak yang berkenaan secara baik kita terima je la dengan fikiran positif dan pasangkan niat dalam hati untuk tidak melakukan kesalahan yang sama dimasa akan datang. Jangan nak tunjuk ego tak tentu pasal dan jangan nak salahkan orang lain pulak di atas kesalahan yang kita lakukan...



Tapi kan kalau semua orang yang buat salah mengaku kesalahan mereka, penjara jadi kosong la kan dan mahkamah tak de la nak handle kes sampai bertahun2... hehehe....

Sunday, October 7, 2012

Menu lunch dihari minggu


Menu lunch hari ni


Salad 'jaworld' aka peca


Lemak cili api ayam ngan nangka


Ayam goreng crispy

posted from Bloggeroid

Friday, October 5, 2012

Esok nak buat apa?

Selain dari tugasan mingguan esok Mummy rasa cam nak buat kuih wajik... teringin sangat2 nak makan wajik yang lembik2... nyum2 sedapnya (p/s kes mengidam langsung tak berkenaan dan tiada kena mengena)

Wajik dari pakcik google


Thursday, October 4, 2012

Busy


Tak sempat nak lunch sbb kena ada kat JPA by 2pm... makan kerepek pisang je sambil drive... klu habis sebalang ni kira kenyang kut...hihihi

posted from Bloggeroid

MUST READ : Petua untuk kurangkan nafsu beli pakaian mahal!


Wednesday, October 3, 2012

Nyum nyum


Pagi2 membaking gara2 teringin nak mkn choc cake with peanut butter filling utk breskfast



Mood pakai tudung pesen cam ni pulak...lps ni mood pakai shawl pulak kut hahaha


Monday, October 1, 2012

Monday yang blues


Minggu yg baru dtg lg. Kerja2 dan kerja... klu boleh nak kerja lg 3 tahun jer pas tu nak jadi full time Dapor Officer

posted from Bloggeroid