Friday, August 31, 2012

Raya 2012 - Episod 11 (Sabut hanyut...)

Uols tahu tak sabut hanyut tu apa maksudnya... tak tau sudah. Masa nak balik ke Bangi dari kampung tu Mummy singgah dulu beraya kat rumah Mama Janet.. Family Yin dan family Som pun pegi sama. 

Perjalanan balik ke KL.... sebelum transit di Muo dulu

Dalam kereta dibuatnya cam dalam rumah jer budak2 ni...main tak sudah2

Panas terik sepanjang perjalanan

Jambatan kedua Muar


Assalammualaikum.... ada orang tak... kita datang nak beraya

Syukur sangat yin dah kembali sihat dan diharap sihat sepenuhnya dengan seberapa seger

Masa kecik2 dulu dah puas gaduh2, dah tua2 ni takkan nak gaduh pulak kan...

Dengan tuan tanah rumah





My SIL.. Cikgu Tanty



Wajah2 yang kebulur....

Kita tak makan tau, ambik2 gambar jer dah kenyang....heheh



Sleeping beauty....hehehe.... nak muntah gi jauh2 yer. Ko ada gi beraya sampai tertidur2 sebab kekenyangan!!!

Tuan rumah bagi duku untuk bawak balik lagi...

Mama Janet & hubby





Ni nak beraya ke balai ke apa ni

Buat la balai ni cam rumah sendiri jer yer



Bye2 Yin.... jumpa lagi 

Mummy pun nak balik ...bye2 Mama Janet

Tinggal la tuan rumah 3 beranak....

Pilot Adam Mukriz a.k.k Aaron anak Pak Aziz.... gambar tengah tu renungan menikam kalbu yang membuatkan ramai anak dara dan mak dara tak lena tidur....heheheheh
Ramailah yang tercongok layan Astro Mustika setiap hari Isnin - Jumaat jam 9 malam nak tunok ex bf mummy ni....heheh. Eh apa motif Mummy letak gambar mamat ni dalam n3 raya Mummy  ni ek...hahaha

Banyak lagi nak cerita pasal raya ni antaranya candid2 raya, beraya ke rumah Kak Kay, beraya ke rumah Kak Mah, kenduri kahwin rumah MIL Mama Miraki dan banyak lagi la... tunggu je la yer.. Rasanya sebelum sampai raya haji sempatlah Mummy habiskan n3 raya puasa ni...heheh

Thursday, August 30, 2012

Raya 2012 - Episod 10 (Nak balik dah....)

Sorry y apada pengunjung2 blog Mummy ni seab dah 3-4 hari tak ada new update. Sorry la tuan tanah sibuk sangat2. Start kerja hari Selasa tu memang banyak sangat kerja2 pejabat, 3 Maintenance report untuk 3 project yang Mummy jaga nak kena submit ASAP. Dalam masa yang sama, Mummy maidless, So untuk few days ni memang kalut sikit nak biasakan dengan situasi semasa. Pagi2 nak mengangkut bag dan kain baju anak2 ke transit/day care, petang mengangkut semula. 

Oklah sambung cerita pasal raya yang dah terperap dalam draft few days ago....


Sekejap betul masa berlalu, sedar tak sedar dah hari raya ke-6. Maknanya hari ni Mummy akan balik ke rumah sendiri di Bangi. 


Banyak tanggung-jawab bila jadi orang yang terakhir meninggalkan rumah tinggal ni.



Lantai kena sapu dulu bagi bersih


Pinggan mangkuk periuk belanga dan sampah sarap kena buang


Lantai dah berkilat boleh buat cermin muka lagi.... kosong...kosong...dan kosonggg


Alahai cam sedihlah pulak nak tinggalkan rumah yang dah bersih ni

Abang Enal.. last check

Kunci pintu dan grill jangan lupa

Awak cari apa lagi ni??

Bawah pokok2 semua bersih boleh bentang tikar main pondok2 lagi... dadday dan ipar duai Mummy dah operasi bersih sampah dan rumput2 kat bawah tu

Selalunya memang Mummy dan kakak Mummy si Som yang jadi orang terakhir meninggalkan kampung

Duduk ala2 wanita Melayu Jaworld terakhir...hihih

Tahun ni tak dapat nak posing dengan semua adik beradik kat tangga ni

Gambar sendiri2 je la

Orang sebelah Mummy ni tak boleh harap suruh ambik gambar... tak minat dia kata...huhu

2 dara kecik cucu Hj Omar & Hjh Amanah

Bulat betul mata si Alia ni

Sempat main lagi ni...

Cam ada yang tak kena je dalam gambar ni

Sunyi dah ...

4 hari tapi tetap tak puas jumpa... masing2 dah masuk dalam kereta pun sempat nak main lagi

Panas terik dikampung

Rumah ini akan senyap sunyi dan insyallah raya haji nanti akan kembali meriah

As usual masing2 berebut seat dalam kereta

Drive safely Daddy...

Bye bye kampung, lagi 2 bulan nanti Mummy balik lagi yer... 11:45pm perjalanan balik ke KL tapi sampai ke KL almost 6.30 PM... bukan sebab jalan jam ke apa tapi sebab Mummy 'jam' beraya dulu kat rumah Mama Janet... tunggu episod seterusnya.

Uols ada tengok tak x-bf Mummy dalam cerita Adam & Hawa. Pada yang tak ada Astro tu uols boleh tengok kat sini . Eh lupa nak bagi tau, malam tadi Adam Mukhriz dan Ain Hawani datang beraya ke rumah Mummy... tapiiiiiiiiiiiiiiii dalam mimpi Mummy la pulak...hahahah