Tuesday, January 31, 2012

Makan-makan @ Ice Room

Cerita yang dah agak basi tapi Mummy nak gak publish..hihihi. Malam Sabtu sebelum balik ke kampung Daddy we all gi makan2 dulu, saje je daddy nak celebrate birthday Mummy.

Gambar wajib sebelum keluar rumah kena posing2 syok sendiri dulu

Kalau tanya anak2 nak makan kat mana, memang sinilah pilihan mereka...kekadang boring gak sebab lunch hour Mummy kerap makan kat sini

Me & my other half..

lov u 4ever

Pricessless gifts forever




4 anak dengan karektor yang berbeza

Birthday cake budget dari resepi rahsia....hihihi.... kalau beli besar pun tak habsis so beli choc moist 2 slices, strawberry choc 1 slice dan white choc with macadamia  1 slice...Pssttt.... bilangan candles tidak  mewakili umur sebenar tuan punye blog...hihihi

Bagi peluang kat budak comel ni tiup lilin...kalau tak mau meraung dia

Makan sama2 yer...

Manggo & strawberry smoothies... tinggi punyerrrrrr

Tak pandang kiri kanan dah...

Korang baik2 nanti Dafiy fireeeeeeeeeeeee

Untuk makluman Mama Janet, MacBook tu sejenis makanan yang sedap dimakan dan dicicah ngan sambal belacan ... hihihihi..... macbook= notebook keluaran Apple. 

Monday, January 30, 2012

Monday bluesssssssssss




Macbook Pro & 3 tier electric steamer
 
My new MacBook Pro.... weekend balik kg daddy so tak sempat nak setup dan godek2 lagi notebook ni.

Bila ek nak rasmi steamer baru ni....

Saturday, January 28, 2012

Street Party

N3 dah basi tapi nak gak letak dalam blog Mummy ni. Ini schedule N3 so time uols baca N3 ni mungkin Mummy ni tengah berpencak silat masak kat kg PIL. Biasalah Mummy ni kan menantu mithali....kikiki....jangan la balik kg PIL jadi mem besar je.  Balik kg kita sendiri pun tak boleh jadi mem gak... apa yang penting? Kerjasamaaaaaaaaaaa.....


Oklah ni pasal jamuan lorong yang diadakan masa cuti CNY yang lepas. Malam minggu tu buat jamuan khas untuk lorong Mummy jer. Ada lah dalam 12 family yang dapat joint. Konsep jamun pot-luck. Jom layannnnnnnnnnnnnn


Sebelum pegi kena posing dulu...

Lepas isya baru setup meja dan hidang


Meja kanak2

Cer teka jari jemari siapa yang nak ambik tembikai tu

Mummy bawah pecal jer....pedas2 pun licinnnnnnnnn

Ayam goreng rempah dan meehoon goreng

Tomyang yang sungguh mabelessssssssss

Daging masak asam pedas dan kerabu mangga

Sambal telor dan kari ayam

Sambal ikan kering dan sambal udang

Sayur campur chinese style looo


Dessert

I loikeeeeeeeeeeeee


Daddy dan jiran sebelah rumah


Para jelitawan D7...kikiki

Anak2 main je...masing2 lupa nak makan

Kak Pah @ nenek Vogue

Kak Zee

Dengan Cikgu Ina