Sunday, February 27, 2011

HAPPY 8TH BIRTHDAY - ADAM DANISH

schedule n3 ...

HAPPY BIRTHDAY


27/02/2010 (Ahad) - Hari ni anak kedua Mummy, Adam Danish menyambut ulangtahunnya yang ke-8. Dari jauh Mummy & Daddy berdoa semoga Danish dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik dan menjadi anak yang soleh. Jangan lupa solat ya. Mummy dan Daddy tak ada jangan gaduh2 dengan adik beradik ye.


Jom layan gambar2 Danish masa bday dia yang lepas2...


Danish - 3 Years Old


Danish - 4 Years Old

Danish - 6 Years Old


Danish - 7 Years Old

Danish - 8 Years old (pre-celebration on 24/02/2011)

Tak lupa hadiah yang dimintanya... monopoly...

Mummy sempat buatkan oreochoc untuk kawan2 Danish

Dah siap masuk dalam bekas dan simpan dalam peti sejuk, hari Isnin esok dia akan  bawak ke sekolah dan bagi pada classmates.

Saturday, February 26, 2011

Maher Zain Live In Concert

Schedule n3 ...


26/02/2011 (Sabtu) - Malam ni Maher Zain buat konsert di  di Stadium Malawati, Shah Alam, Selangor. Mummy bukanlah peminat fanatik dia, tapi suka gak dengar lagu2 dia especially time drive. Rasa cam relax dan tenang je. Company bagi semua staff kat opis Mummy tiket free untuk tengok konsert ni. Kalau yang dah kahwin dan beranak pinak akan dapat tiket ikut jumlah ahli keluarga, klu yang single boleh dapat maksimum 3 tiket (untuk bawak parents). Nampaknya memang tak ada rezeki Mummy nak tengok Maher Zain secara life la.

Jom layan Maher Zain nyanyi Insyallah dalam versi Melayu...


Friday, February 25, 2011

I'm away....


I'm away and Insyallah 'll be back by 12th March. Doakan Mummy selamat pergi dan selamat kembali. Maafkan atas segala silap dan salah sekiranya ada. Wassalam.

Going to miss them, my 4 little pumpkins .... luv u all. Mummy daddy x de kat rumah jangan nakal2 tau.


Jalan2 cari makan di Ice Room

Malam tadi lepas tiup2 lilin dan potong kek untuk Danih, kami bawak anak2 keluar makan kat Ice Room. Dah lama nak pegi Ice Room tapi tak pergi2... tiap2 hari lalu depan Ice Room masa nak pegi kerja, warna hijau striking memang rasa sangat2 fresh dan menyegar especially kalau lalu kedai tu waktu panas tengah2hari, rasa cam nak makan je dinding kedai tu... hahaha

Ice Room di waktu malam


Menu yang berbagai ... buakn setakat ice cream je ye, ada western, malah & chinese food


Budak2 yang teruja tengok gambar2 ice cream kat dinding


Yang ni bagussssssssss


Duta ice room yang baru


3 jenis ice cream yang diorder... saiz mangkuk ice cream ni adalah XXL yer... satu mangkuk boleh makan 2-3 orang... unless hantu ice cream yang makan....hahahah


Manggo smoothies, apple juice (yg dah teroksida... x cun dah warna dia), fresh orange & strawberry smoothies. Manggo & strawberry smoothies itu tersangatttttttttttt2 sedapppppp


Spaghetti bolognese untuk Danny & Danish


Mee apa ntah untuk Mak Su

Nasi goreng special untuk Daddy - sodappppppppp


Nasi goreng kampung untuk Mummy & Makcik


Chicken poridge untuk Dania


Mummy dan SIL, Kamalia


Daniel & Maksu


Dania ni beria2 jer tengok menu...


Kenapa anak Mummy termenung ni? Pening nak fikir menu ke?

Danny & strawberry smoothies


Sedapnyeeeeeeee


Pusing2 makan spageeti


Jangan jeling2...


Nak satu lagiiiiiiiiiiii





Besarnya mangkuk bubur Dania

Thursday, February 24, 2011

Adam Danish - Pre-birthday celebration

Hari ni Mummy buat pre-birthday celebration untuk Adam Danish, birthday dia is on Sunday, 27 Februari 2011, tak apa la ye Danish kita sambut awal sikit.

Kek bday Danish pun Mummy beli je kat 'resepi rahsia' ... jemu makan kek kali ni Mummy pilih brownies walnut


Sedia untuk ditiup


Happy 8th Birthday Adam Danish


Mummy & Danish


Daddy & Danish


Daddy & anak2


Turn Mummy pulak gambar ngan anak2


Happy family forever


Potong Danish jangan tak potong 


Bersama Makcik Lia


Mummy & Danish lagi...


Hadiah yang masuk dalam wishlist dia... monopoly


Lepas tiup2 lilin dan makan kek, kami bawak anak2 makan kat Ice Room.

ABCDEF

Mummy bukan nak bukak kelas tadika ye.... tapi kan nak tanya ni sikit ni, apa perasaan uol kalau nama uols cam pelik dan unik? Bangga? Tapi kalau nama uols ABCDEF amacam? Mesti korang ingat Mummy ni mengarutkan, mana ada orang nama ABCDEF. Tapi kan inilah kenyataanya, ada orang nama dia ABCDEF.



Alkisah dia cam ni, pagi tadi Mummy pergi ke sebuah bank, masa tu awal pagi lagi so tak ramai lagi orang kat bank. So semasa berurusan di kaunter tu, kaunter sebelah tak ada orang so adalah 2-3 orang staff kat situ pot pet pot pet bersembang pasal nama unik ni, Mummy yang terlebih kepoh mesra alam ni pun tanyalah apa yang unik sangat pasal nama customer baru dia orang ni. So dia orang tunjukkanlah salinan IC orang ni, dan memang betul nama kat IC tu.. SY*****L ABCDEF BIN HA***M. Macam tak percaya pulak ada ibu bapa or penjaga yang bagi nama seunik itu kat anak dia orang. Kalau ikut IC orang ni lahir tahun 85, so kira ibubapa zaman moden gak ni, kalau ibu bapa dulu2 mungkin la berlaku kesilapan sebab dia orang tak tau membaca or menulis. Emmmm musykil betul la...

So korang, kalau ya pun nak bagi nama yang unik untuk anak korang, berpada2 la, takut nanti nama tu menjadi gurauan.

Monday, February 21, 2011

Bye bye ...

Ibu dan anak2 kucing yang dah habis pantang ni Daddy bagi kat opismate dia. Alhamdulillah harap2 lepas ni tak ada lah masalah hasil sisa kumbahan si kucing ni... heheh.

5 ekor kucing yang dah bertukar tuan...

Comel kan anak kucing ni, ada 4 ekor yang 3 ekor kembar seiras bulu warna brown, lagi seekor warna hitam dan semua betina

Ibu kucing ni nama dia Felix ... tak tau la apasal budak2 ni panggil dia Felix.. tu bukan nama jantan ke???

Dania yang dulunya takut sangat2 dengankucing la ni dah berani pegang anak kucing ni

Dafiy berani usik2 sikit je...

Comel... em sorry la yer kucing, walau kau comel tapi Mummy tak sanggup nak bela kau 4 beradik...

Kira sebulan lebihlah anak2 kucing ni ka rumah Mummy dan dah berbeg2 gak le belikan friskies kat kucing2 ni. Anak2 cam sedih je bila tau Daddy nak bagi kucing2 ni kat orang. Untuk pujuk dia orang Mummy kata dia orang boleh terus hamster yang 3 ekor tu je.

So sekarang tinggal ada 3 ekor hamster je.... hamster dan rumah dia ni kawan si Daniel bagi ... gelilah Mummy tengok hamster ni, dah macam ternak tikus je... tapi oklah sikit dari kucing, at leas hasil kumbahan dia tak busuk cam kucing tu...Tengok hamster ni Mummy rasa baiklah bela je tikus... heheh...


Gambar tiada katan dengan n3 kali ni er... heheh. Tuan punye blog potong rambut lagi... kali ni potong pendek belah belakang tapi belah depan paras bawah telinga la. Lebih kurang cam model kat atas tu, tp rambut Mummy tak de la setebal rambut minah tu...dan Mummy rasa Mummy jadi lebih comel dan lebih mudah dari model tu... hahaha