Wednesday, November 23, 2011

Cerita 'Potong' - Episod 4

sambungan lagi....


dah tengahari ni tetiba lapar le pulak... pagi tadi Mummy beli nasi lemak lauk ayam sambal ciput...huhuh...RM 4....ko... mahal nak mam*us...tengahari ni nak makan apa ye? Pagi tadi Mummy cuma buatkan anak2 breakfast nasi goreng ngan nugget je (budak lepas sunat makan nugget ...hihihi)... dia orang tak boleh berpantang la.... Tengahari ni Mummy nak balik rumah kejap dan singgah kedai dulu belikan makanan untuk dia orang.


Tetiba teringat menu masa jamuan yang Mummy buat tu... agak2 tengok gambar je boleh kenyang tak ye?



Nasi briyani dan aksesori

Nasi putih dan aksesori yang ada... masak lemak cili api daging salai + pucuk ubi, sambal goreng 'membunuh' (yang ni kena salahkan kakak Mummy si YB Bukit Mutiara tu sebab dia yang tukang potong cili... Mama Miraki jadi Master Chefnya, sambal udang petai (pun hasil masakan Master Chef Mama Miraki, rendang kerang dan kerabu kacang botol+ tauge (dibawa khas dari Klang oleh kakak Mummy).

Kek choc & pelangi petang hasil tangan tuan tanah. Walaupun rupamu buruk wahai kuih peneram @ teling keli*g tapi rasa mu menambat selera anak tekak....Banyak betul Kak Long bawak kuih ni

Karipap montok Kak Kay. Kuih serimuka tu order kat jiran Mummy

Kuih rangin @ dangai yang sangat2 mables all the way from Muo... TQ Mama Janet. Cistat tu Mummy buat la, plan nak buat fruit tart gak tapi dah tak sempat

Agar santan lemak berkrim hasil kerja Master Chef Mama Miraki. Jeli kelapa tu Mummy order je

Meehoon soto... aksesori lupa lak nak amik ga,bar. Mummy malas nak keluarkan slow cooker dari stor so guna je periuk ni dan tengekkan atas dapor laptop dan pasnag api slow je....heheh 

Sirap, mango dan ice-lemon tea

Ni je yang terlarat dihidang, plan dalam kepala macam2 nak buat tapi apakan daya.... kekurangan tenaga kerja..

ada sambungan lagi ni.....hahahah

3 comments:

  1. eh..camne aku leh x perasan de kek cokelat/pelangi,cam tak sempat le nak makan hari tu...masa suntuk.nak ngejokan gosip2

    ReplyDelete
  2. ye la mama janet aku leh tak perasan ada daging pak pandir, kuih2 langsung tak tengok pun, sampai2 tu cam kenyang dpt jumpa kaum kerabat....kenyang gosip je...

    ReplyDelete