Thursday, September 29, 2011

Rezeki jangan ditolak, bala jangan dicari...

N3 tanpa gambar....


Tiap pagi masa Mummy hantar beg baju ke taska Dania & Dafiy, Mummy selalu berselisih dengan seorang bapa muda menaiki motor sambil sebelah tangannya memegang baby berusia di bawah 6 bulan. (Mumyy agak2 je usia baby tu sebab nampak kecik je),  beg baby pulak dislingkan dibahu. Mesti dia nakhantar baby ni ke rumah baby sitter. Mummy selalu terfikir camana kalau tetiba2 ada halangan dijalan cam kucing melintas ka apa dan tetiba bapa tu break mengejut, Mummy takut je baby tu tercampak ke jalan... nauzubillah. Mungkin untuk keselamatan baby tu dia boleh gunakan sling bag untuk dokong baby, jadi dia boleh bawak motoor tu dengan kedua2 tangan... memang la benda kalau nak jadi akan jadi tapi at least kita dah ambik langkah berjaga2....

1 comment:

  1. saya pun pernah nampak situasi camtuh... dorang ni pikir motor tuh stabil sgt kot... kena sentuh sikit dah terhuyung hayang... org dewasa jatuh motor pun seminggu nak ok badan... ni kan pulak baby...

    ReplyDelete