Monday, September 19, 2011

Open house tak habis lagi...

Cam dalam n3 Mummy sebelum ni, long weekend ni memang MUmmy gantung periuk kan... heheh... Jumaat ada 3 open house rumah jiran selorong, Sabtu open house rumah kakak Mummy dan ahad open house lagi rumah jiran selorong... nak kata gantung periuk sangat tu tak de la, hari jumaat tu Mummy masak2 gak sikit sebab kawan Mummy datang rumah...

Hari Sabtu tu seawal pukul 11am Mummy dah keluar rumah pergi ke Sri Gombak. Mummy dah  agak kalau kelupar lepas pukul 12 mesti akan sangkut di MRR2 or mana2 jalan kat KL ni..

Cantik kan bunga kertas kat jalanmasuk rumah Datin S ... lebat berbunga


Ingatkan Mummy orang pertama rupanya dah ada orang datang lagi awal dari Mummy....

Anak menantu Datin S semua sibuk kat dapor


Ini memang dah sign contract seumur hidup rasanya... Eira pakar siat menyiat ayam untuk soto


Orang kuat di balik majlis openhouse ni... Ayien & Hubby... dari pagi menjala dan mengentel bergedel... pas tu xtvt potong memotong pulak


Sabab kak, tak kan kena siapkan aksesori laksa sampai nak kerat leher tu....

Ajk bahagian duit raya dan goodies bag...

Disebabkab gang 'bas sekolah' tak smpai lagi anak2 Mummy main sesama dia orang je la dulu

Echa & Amir main ting-ting


Sebelum ramai orang jom kita posing2 dulu....

Kesian anak bujang mummy ni... demam


Perut Mummy dah besar kenapa baby Mummy tak keluar2...hihih... tu la comment Dania tiap kali dia pegang baby

Jom kita tengok apa menu yang ada...

Nasi briyani dan aksesori ... salca, rendang daging dan ayam masak merah


 
Nasi himpit dan aksesori... msih terasa2 sedapnya sayur lodeh...nyum  nyum

Sama tapi tak serupa... lemang tu sangat2 sedap lemak lembut semua cukup. Masa makan tu panas2 lagi ...perghhhh tak perlu cicah rendang pun tak pe. Dan yang kanan tu hasil adindaku memalas... tq ye Mama Miraki... hilang dah rasa mengidam Mummy nak makan ketupar palas. Senangkan adik beradik ramai cam Mummy ni, teringin nak makan apa suruh je kat kakak2 or adik beradik yang ada ... nak suruh cam tu kat ipar duai mesti lah segan kan... hihihi


Aksesori untuk soto dan laksa... apalah ertinya soto tanpa bergedel kan...heheh. Banyak2 menu yanga da laksa ni Mummy tak makan... tak tau la tekak Mummy ni tak boleh lagi terima laksa, tak kisah la laksa Penang ke laksa Johor ke laksa Sarawak ke....


Dengarnya sampai sakit pinggan anak buat Mummy si Ayien Azreen dan hubby 'menjala' dari awal pagi. Walau pun Mummy kerap gak buat roti jala  tapi ni pun antara makanan yang tak boleh lagi masuk ke anak tekak Mummy


Antara yang terhangat di pasaran ... sate yang mables


Carrot walnut dan indulgence cake hasil baking membaking  Ayien Azreen. Sangat2 sedap dan mables, agak nak makna kek yang sedap ni boleh le order kat dia... heheh.


Kuih muih yang ada... karipap dankuih lapis tu sedappppp... kuih bakar tu tak tau pulak sbb lupa nak rasa

Mummy ni kan jenis yang tak  makan sangat, so ini je la yang Mummy makan... sikit je kan? Kan kan kan
All the way from Penang... Myza wife anak saudara Mummy


Mama Miraki dan hubby


Mama Miraki dengan baju rayanya yang ke 18....


Mummy dan tuan rumah Datin S


Camanalah tamu nakmasuk rumah, pintu rumah dahkena block...heheh


MasterChef Ayien


Best kan geder2 cam ni...


Apasal ko buat muka cam tu Ayien?


Siapa ambik gambar siap ni?


Ketibaan Tuan OCPD dan isteri


Si Along biasa le akangang dengan si Ika ni...


Teknik yang digunakan oleh Ayien sangat2 berkesan..... hehehhe


Myza terpaksa balik awal..


Sedondon tu...


Sempat gak Kak Kay bergambar sebelum Myza balik


Sukerrrrrrrr nye dia.....


Amir & Dafiy


AJK BBQ tetap dan berpencen... korang hairan tak,mula2 tempat BBQ tu tinggi tetiba jadi rendah, camana tu?

Perghhhhh berpeluh2 tau Mummy bakar ayam2 ni...





Kak Kay, ni pinggan yang ke berapa ha?


Kak Noor & Kak Mah

Kak Kay balik awal sebab kawan2 Hafeez nak datang rumah, lepas tu Mama Miraki dan Kak Mah pulak balik. Ika dan Iki anak2 Mama Miraki tak nak balik sebab tau Mummy dan anak2 tidur kat rumah Kak Noor. Nampaknya kali ni Mummy berjaya merampas anugerah orang yang balik paling lewat dari Mama Miraki dan Kak Kay. Bukan senang pun nak  tidur rumah adik beradik bila dah kahwindanada family sendiri. Kebetulan Daddy pergi ke Beijing dari hari Jummat so Mummy ambik peluang tidur rumah Kak Noor la.

Masa kita orang dizon engah berkumpul di rumah Datin S, adik-beradik Mummy di zon selatang berkumpul di rumah Yin Wong Kulai...  Best kan dapat geder2 ngan adik beradik... tak sabar ni nak tunggu 3 Dec 2011 sebab nak terjah majlis di rumah Yin Wong Kulai...

9 comments:

  1. Bestkan kalau selalu dapat kumpul2 cam ni, tapi tak boleh lak selalu sangat, hilang bestnya..
    Mummy ada apa kat rumah Yin 3 dec tu....

    ReplyDelete
  2. YIN WONG KHOO LAI
    Insyaallah nak sunatkan Harith. Nanti kalau jadi aku jemput la...

    ReplyDelete
  3. bagitau awal2 ..senang my hubby nak apply coti gitu.

    PN FATY tu tudungnya lari tajuk ye..de ku kisah

    ReplyDelete
  4. Begitu gilang-gemilang open house tu nampaknya
    Bilalah saya dpt jemput kawan2 macam tu?

    ReplyDelete
  5. Eh mek....ko perati betul2 baju aku tu ada kaler cam tudung yg aku pakai la.dia leh msuk hijau/putih/ n biru

    ReplyDelete
  6. dahh,,,dahhh..jangan gaduh pasal tudung yea...nanti aku sponsor tudung yg sesuai ngan baku korang semua....cakap jer nak kaler apa....hehehe

    ReplyDelete
  7. 3 Dis...my MIL buat majlis kat BP tu......Fil lak gi haji...anak2 plak suka susu MAMIL

    ReplyDelete
  8. Wong Khoo Lai
    Setakat ini nak buat kenduri pada malam 3 Dec 2011. Adik beradik, ipar duai dan anak saudara datang petang tu. Boleh bergosip. Apa2 perubahan aku akan bagi tau awal bulan November.

    ReplyDelete