Monday, April 12, 2010

Ho Chi Minh : Part IV

bersambung dari Ho Chi Minh : Part III

5/4/2010 (Isnin)

Hari ni aktiviti free and easy so travel agent bagi kami decide mana nak pegi. So sebelum gi mana2 makan la dulu kan. Hari ni breakfast kat hotel lagi cuma pagi ni kat Roof Garden Cafe... makan cam biasa la, walau segala macam ada kami makan benda yang sama je. Nampak nasi goreng + daging b**i dia memang menarik...hehhh...

 
Naik muak dah makan telor mata ni...

 
Santai2 waktu breakfast...

HCM Dari bumbung hotel....

Aktiviti pagi ni nak ke Chinatown, Wholesales Center.

Posing sat sebelum semua ready nak pegi....


Entrance Ke China Town

 
Memang tumpuan untuk orang yang nak berniaga... harga memang confirm murah....

 
Daddy melepak kat taman semntara Mummy pi beli kacang2...

 
 
Pening dan malas nak pilih, so Mummy lepak satu kedai kain dan beli je 2-3 helai dari kedai ni.

Kami sekejap je di China Town  sebab ramai yang request untuk ke Ben Thanh Market lagi. So dari China Town bali ke hotel untuk check-out dulu. Lepas tu ke Ben Thanh Market pulak.

Shopping jangan tak shopping...

Mummy masuk sekejap je kat pasar tu lepas tu Mummy ngan Daddy pi melepak kat cafe depan pasar. Penat dan panas la, so sementara tunggu dia orang minum2 je dulu.

 
Vietanm Coffee... daddy ni bukan pengemas kopi tapi 4 hari kat sini tiap2 hari dia minum kopi. Tapi kan kopi ni memang sedap bau dia...tengoklah bekas penapis kopit u...kopi dimasukkan kat bekas steel berjaring ... kopi dia tak halus cam kat tempat kita...agak kasar berpasir so kalua nak buat kopi memang kena lepat 2 sudu besar baru pekat kopi tu...

 
Mummy minum air kelapa je... yang sayur2 ni memang tiap table dia bagi....

Dah penat shopping pi makan dan solat la dulu sebelum terus ke airport. Lunch hari ni tak masuk dalam pakej oleh agent.So utk semua company bagi 800K VDG (RM160) untuk lunch. Lebih dari cukup tu...boleh makan sampai termuntah2...hehehe... terserah nak makan kat mana sebab dekat dengan masjid ni ada 4-5 restoran halal. Pilih je mana nak. Mummy gi makan kat Saigon Halal Restaurant.

 
Air kelapa untuk Mummy dan untuk Daddy ntah air apa ntha lupa la.. mungkin laychee kut...

 
Sour soup (cam tomyang tak menjadi je rasa dia...hheh) dan telor dadar.

 
Kangkong goreng belacan dan untuk Daddy set nasi apa ye nama dia ... lupa lagi... tapi nasi tu kita orang tapau sebab Daddy dah kenyang makan menu lain yang Mummy order.

Habis dah percutian 4H 3M kami ...
  
 
Rasanya masa datang dulu Mummy bawak satu beg jer... mana datang beg2 yang lain tu yer???

 
 
Layan mata dan snap2 dulu seblum check in


Hensem tak Dafiy? Manalah awek2 tak ada kat sini... bosan betul la...

Waaaa Dafiy menangis kena marah Daddy sebab panjat2.... hahha...kesian dia..

 
Kejap je si Dafiy ni menanggis dan merajuk.. lepas tu dia buat la aksi ultramen dia pulak...

 
Model of the year...

Bye2... panjang umur datang lagi...

Flight delay dan perut kebulur tapi dlm flight dapan ambik bau jer.. nasi brini, nasi goreng, spagethi semua nye habis... yang tinggal mee segera jer... geram dancam nak marah gak le... dah tau tak boleh bawak makanan luar ngkorang jual la makanan banyak sikit dalam flight tu... btul2 ambik bau makanan orang lain la malam tu.....

Alhamdulillah selamat sampai ke rumah pukul 12.30am. Kepada semua staff habis dah holiday kita, sekarang time untuk kerja semula. Ada rezeki nanti kita pi jalan2 lagi...insyallah...

Sekian untuk kali ni... Saya Mummy Gee melaporakan untuk Travel Journal. Jumpa lagi pada hari dan waktu yang sama... tapi tarikh tak tau bila ... hahahha

No comments:

Post a Comment