Tuesday, October 27, 2009

Jambatan gantung putus!!!

Hari ni ramai ibu bapa dikejutakan dengan peristiwa jambatan gantung putus di Kuala Dipang, Tapah yang menyebabkan 22 orang pelajar hanyut. As of now seorang lemas dan 2 orang masih belum ditemui. Pelajar2 ni sedang mengikuti Perkhemahan 1Malaysia anjuran Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) Kinta Selatan.

Jambatan yangmenghubungkan tapak perkhemahan dan dewan makan. Air sungai yang dalam dan nampak deras.

Selepas ni mesti ibubapa cuak untuk memberi keizinan anak2 mereka untuk mengikuti perkhemahan sempenan cuti sekolah. Memanglah ajal maut ditangan Tuhan tapi kita tak boleh leka dan kenalah waspada selalu.


Jambatan yang patah, putus dan sewaktu dengannya.

Jambatan gantung tu baru jer 2 minggu dibina, tak sampai pun setahun tak kan dah putus. Buat guna talia rapia@plastik ke. Mesti jambatan gantung ni tak cukup 'protein' kan sebab tu dia putus. Nak tungu le mamat dari Dungun tu hantar sample tali yang digunakan utk dianalisa kat lab , check samada cukup 'protein' ke tak tali tu.

Keadaan jambatan

Selepas ni macam biasa selepas sesuatu tragidi berlaku mesti Jawatankuasa akan ditubuhkan untuk menyiasat dan menyediakan laporan. Apa yang kita tak pasti apa dibuat dengan laporan tu? Ada ke tindakan diambil terhadap pihak2 yang berkenaan? Jangan fikir sumbangan wang ringgit yang diberikan kepada keluarga mangsa dapat mengembalikan anak mereka semula. Dan dapat ke kegemberian mereka ditebus segera.

Lepas ni adalah projek untuk membina semula jambatan. So ngkorang submitlah proposal.

Monday, October 26, 2009

Oh! Tidak!!!

Nak gelak pun ada kasihan pun ada. Lepas solat Maghrib tadi Daddy turun bawah dengan tutup muka dia. Masa tu Mummy lepak2 kat sofa. Panik la sekejap, Mummy ingat Daddy sakit. Rupa2nya Daddy dah tersalah pakai losyen. Daddy terpakai losyen pati hali Mummy, dia ingat losyen badan biasa, so dilumurnya kat badan dan kat muka. Mula2 pakai oklah sebab rasa sejuk jer, lepas 5 minit baru la terasa panas dan pijar tu yang kalut gi cuci muka. Daddy pun, lain kali baca ler dulu losyen tu untuk apa. Dia kata dia baca gak tapi tak habis, bila dia nampak untuk melembutkan kulit langsung disapunya ke badan dan muka...


Inilah losyen yang Daddy sapu kat muka....hehehe....lepas ni muka Daddy slim ler...

Sunday, October 25, 2009

Kurang Kerja??? Keterlaluan!!!

Wanita dituduh menjual produk tidak cukup protein!


DUNGUN: Seorang pembungkus belacan dijatuhkan hukuman denda RM600 oleh Mahkamah Majistret di sini, semalam selepas mengaku bersalah menjual belacan yang tidak cukup kandungan protein seperti yang tertera pada label produk itu, April lalu.

Rahani Ali, 56, dari Kampung Kuala Setiu Fikri, Bandar Permaisuri yang membungkus belacan menggunakan label Belacan Cap Udang dituduh menjual tiga bungkus belacan di premis perniagaan Kedai Runcit Aminah Mamat beralamat 780, Jalan UiTM, Kampung Sura Hujung, di sini, jam 11.25 pagi pada 7 April lalu. Dia didakwa mengikut Seksyen 13B (2) (e) Akta Makanan 1983, yang boleh dihukum denda maksimum RM20,000 atau penjara tidak lebih lima tahun atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dilakukan Pegawai Pendakwa, Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran Pejabat Kesihatan Dungun, Mohd Yusoff Othman manakala tertuduh tidak diwakili peguam. Selepas rayuan meringankan hukuman, Majistret Mohd Yusoff Yunus menjatuhkan hukuman denda ke atas Rohani RM600. Denda dibayar oleh suaminya Dzurudin Abdullah, 62.



Mengikut fakta kes yang dikemukakan di mahkamah, pada jam 11.25 pagi pada 7 April lalu, Pegawai Pejabat Kesihatan Daerah Dungun, Rani Mohd Yatim melalui Badrulhisham Abidin, 31, membeli tiga bungkus belacan berharga RM2.50 setiap satu.



Pegawai berkenaan kemudian menghantar sampel belacan itu ke Jabatan Kimia di Jalan Cherong Lanjut, Kuala Terengganu untuk dianalisis dan mendapati belacan berkenaan hanya mengandungi 23.75 peratus sumber protein, sekali gus melanggar Peraturan-Peraturan Makanan 1985 yang mensyaratkan belacan perlu mengandungi tidak kurang 25 peratus protein >> Berita Penuh <<

protien yang patut ada 25%
belacan makcik tu ada 23.75%
bezanya 1.25% je..

Ini ke belacan yang Makcik Rahni jual??

Ada tak u all terbaca berita ni dalam paper? Apa perasaan u lepas membacanya? Tak ada perasaan apa2? Mustahil! Mummy rasa majoriti yang membaca berita mesti mengutuk mamat yang gi buat pendakwaan ni. Mummy tak tau camana nak gambarkan perasaan Mummy masa baca berit ni. Sedih, kasihan, marah semua ada. Yang pasti sedih dan kasihan untuk Makcik Rahani penjual belacan ni dan marah tersangat pada Pegawai Pejabat Kesihatan Daerah Dungun, Rani Mohd Yatim.

Mamat ni dah tak ada kerja ker? Atau nak tunjuk bagus? Kenapa dia beria2 bawak belacan tu gi jabatan kimia untuk dianalisa. Ada ke orang peduli kalau belacan tu cukup protein ke tidak. Kalau betul2 nak tunjuk bagus bawaklah benda2 makanan yang lain untuk dianaisa bag pastikan kandungan protein dan lain2 tu betul dan sama dengan yang dicetak dilabel atau tidak. Bawak lah nugget, burger, chicken drumet dan yang sewaktu dengannya keluaran kilang2 besar ke jabatan kimia dan pastikn kandungan semua ada. Betul-betul kerja gila. dah takde kerja lain ke? kesian la kat makcik tu. Pasal belacan tak cukup protien pun siasat bagai nak gila. Mahkamah pun cepat jer bersidang. Bukan ke banyak lagi kes2 yang lebih utama yang patut disiasat dan didakwa Tu stadium runtuh tu dah siasat dengan teliti ke belum? Bila pihak yang terlibat akan didakwa? Mana laporan sampai sekarang tak siap2? Tulis dengan tangan ke laporan tu maka tak siap? Kekadang Mummy hairan dengan siap sesetengah pihak, tak tau nak bagi priority....RM 600 tu terlalu besar untuk Makcik penjual belacan. Belacan tu bukan dia buat pun so berapa banyaklah untung ya dia dapat.

My real 'farmville'

Syawal dah habis, so weekend ni tak de la nak g mana2 open house lagi. Cuma malam tadi ada perjumpaan penduduk Bangi D'7 cum raya (jamuan lepas raya actually). Busy dengan open house dan buat open house pokok2 Mummy pun tak terjaga dah. Banyak yang nak mati dan kena makan ulat. So weekend ni memang aktiviti Mummy dan Daddy 'membaik pulih' tanaman dan mini-taman.


Posing dulu la sebelum buat kerja...

Make-over in progress.

Kiri - Pokok kunyit yang tak sempat nak meninggi. Mana nak meninggi daun dia tiap weekend kena ambik jer, samada untuk lemak cili api, rendang atau balut bakar ikan.

Kanan - Daun pokok limau ni asyik kena makan ulat bulu je. Asyik g kedai terlupa je nak beli racun. Last Mummy sembur jer ngan spray nyamuk (??? boleh gitu..ala kan racun gak). Merasalah gak ambik daun limau ni untuk masak tomyam.


Kiri - Subur kan pokok kesum dalam pasu ni. Nak merasa gak ambik untuk masak asam pedas.
Kanan - Pokok kari yang tak besar2. Rasanya Mummy tanam pokok ni masa mula2 pindah. So umur dia dah hampir 5 bulan tapi kemetot je.

Banyak2 yang Mummy tanam kat belakang rumah, serai dan pandan yang betul2 subur. Satu kerja lah pulak nak mencantas jer. Daun pandan tu selalu Mummy ambik untuk buat sirap pandan. Sedap air sirap tu wangi jer.



Pokok meranti dan kangkung. Kangkung tu dah banyak kali kutip. Senang betul di membiak kira nak menguasai kawasan tanaman yang ada. So terpaksa ler Mummy cabut dan tinggal kan sikit2 jer. Pokok meranti tu tak cuup banyak untuk dimasak. Ada biji dia yang dah tau, Mummy semai tapi tak tumbuh2 la pulak.


Pokok cili yang dah berbuah dan yang baru Mummy pindahkan ke pasu2. Mummy semai cili tu kat pasu panjang tu.

Pokok2 kat dry kitchen pun kena make-over gak.

Dalam kolam mini tu tinggal dua ekor ikan jer, seekor ikan bandaraya dan seekor ikan koi. Panjang umur pulak ikan2 tu, gang2 dia yang lain semua dah mati.

Pokok cam kelapa tu baru beli semalam kat nursery. Pokok2 tepi pagar tu pun baru tanam. See through le pulak dari depan kalau Mummy nak lepak2 kat kerusi tu. So tanam pokok sikit nak cover.

Thursday, October 22, 2009

Layannnnnnnnn jer ler

Cuaca mondom kat luar opis, hujan baru jer reda. Sejuk sampai ke tulang walau aircond dah tutup. Sejuk2 cam ni perut cepat laparkan. Emm...kalau ada ubi rebus panas2 cicah sambal tumis ikan bilis sedapnye. Pas tu ada kopi-o kaw-kaw ori pulak tu....pergggggggg...memang ngam ler...


Jemputlah makan....heheh

Tapi tu semua cuma 'kalau'.... realitinye memang susah nak dapat la ni...so sementara tu kita layan falsampah2 yang Mummmy terjumpa masa surfing internet tadi....
  • Mana lebih tak baik, buat tak baik tapi niat tak jahat atau buat tak jahat, tapi niat tak baik (tak paham...pening ler...apa punye bahasa da...)
  • kita hidup bukan untuk org lain, kita cuma hidup bersama orang lain (... err jadi xyah la nak susah2 puaskan hati orang lain kan...heheh)
  • Menjadi pandai-impian semua org; berasa pandai-penyakit kebanyakan org.
  • Senang takkan dpt tanpa susah; tapi susah memang senang dapat tanpa susah payah.
  • Tak tumbuh tak melata; tak sungguh pun orang mengata (kalau tak tanam camana nak tumbuh???).
  • Ulat dalam batu boleh hidup; batu dalam ulat, belum tentu ulat boleh hidup (batu karang ler tu...).
  • Wang bukan penyelesaian masalah; tak ada wang lagi banyak masalah (no money no talk maa).
  • Makin senang hidup anda; maka makin susahlah anda hidup.
  • Lilin membakar dirinya bukanlah kerana berkorban, tetapi kerana terkorban (alamak stok lilin dah habis ler kat rumah...mana tau tetiba black-out).
  • Pelajaran itu ibarat lilin; berguna bila 'blackout'.
  • Berniaga umpana roda, kadang-kadang naik, kadang-kadang tak naik; kadang-kadang tak naik-naik.
  • Duit mmg tak boleh bawa kedalam kubur; tapi tak berduit mungkin mati tak berkubur.
  • Kalo nak hidup goyang kaki, jadilah org kaya; tapi kalo nak kaya, mana boleh hidup goyang kaki.
  • Hanya org bodoh yg suka menipu; tapi biasanya mereka berjaya menipu org yg cerdik.
  • Ciuman: mudah didapati oleh kanak-kanak, terpaksa dicuri-curi oleh org muda, terpaksa dibeli oleh org tua.
  • Duit: dh tentu boleh mendatangkan penyakit, tapi belom tentu boleh menyembuhkan penyakit.
  • sekuat-kuat badang; apabila mati, tidaklah mampu mahu mengangap diri sendiri
  • Jgn mencari masalah... tapi jika bermasalah jgn lari dari masalah...kalau tak akan terus bermasalah
  • biar selekeh tapi pandai daripada macho giler tapi bangang
  • be wise not waste, be good not goat, be smart not semak
  • whoever follows a crowd will never be followed by a crowd (setuju 200%)
Falsampah 'frust bercinta' - Jika cinta ini adalah sebuah permainan bolasepak, akulah pemainnya yang telah dibuang padang. Andainya cinta ini adalah sebuah film, akulah pelakonnya yang gagal screen test. Kalau cinta ini adalah ombak, akulah yang telah kehilangan pantainya. Kalau cinta ini adalah sebuah belantara yang luas menghijau, akulah pepohonnya yang tumbang dilanda ribut maha dahsyat.

Carta bengong

Masa on the way balik ke office dari meeting kat Plaza Glomac Kelana Jaya Mummy dengar radio Sinar.fm. Biasalah tengahari2 cam 10-2pm ni turn si Abby Fana bertugas. Mummy sekarnag ni memeng suka dengar Sinar.fm tak der dah dengar hot.fm ker, era ker, rmkl ke..ye lah sejak dah 'retro' ni kena lah dengar stesyen retro gak kan..hihihi...

Biasa lah bila Abby on air memang banyak segmen ngok ngek dia, yang kuiz cepuput la...bebola kristal dll lain2 lagi. Hari ni mengikut carta si Abby, sekiranya seorang ibu mempunyai anak 4 orang ke atas, pitching suara akan lari sebanyak 80%....heheh...sebab si ibu ni asyik terjerit2 jer panggil or marah anak...emmm...rasa cam betul ler kalau ikut carta merapu si Abby tu...

Mummy ni start jer budak2 bukak mata sampai budak2 tutup mata tido asyik potpet2 jer...ada jer yang tak kena ngan bebudak ni, kekadang kesian gak kat dia orang...(tapi tak der la Mummy ni sampai mendera anak...hihihi)

Bebudak2 ni pun saja jer nak test Mummy dia, kalau kita panggil buat2 tak dengar, bergaduh tak tentu pasal dll. Sekarang ni si Danny, Danish & Dania ada perangai yang sama. Semuanya penakut. Suruh tidor kat bilik masing2 takut, suruh ambik baju kat bilik takut, tapi pegi main kat taman or rumah kawan2 tak takut pulak. So bila pagi bangun tidur masing2 dah siap2 ambik baju dua pasang bawak turun. Satu baju nak pakai balik dari sekolah dan satu lagi baju tido..alasan petang nanti takut nak ambik baju kat atas.

Petang jenuh ler Mummy terjerit2 suruh mandi, mandi pun cam kambing mandi jer...emmm tapi bila dengar bunyi kereta Daddy tengah khusyuk main games komputer pun cepat2 lari masuk bilik air....

Memang betul2 lari ler pitching Mummy, camna nak masuk AF???

Wednesday, October 21, 2009

Kucing vs Kambing




Pelikkan tajuk entry Mummy kali ni? Apa kaitannya kunching ngan kambing ni. Mummy dah bela kambing ngan kuching ker? Kuching mummy tak bela tapi kambing memang Mummy bela, tapi dalam 'farmville' FB ler...hihih...

Nak tau apa lunch menu Mummy hari ni? Nasi briani gam? Nasi lauk ayam masak lemak cili api + sambal sotong + telor masin? Mee goreng atau rojak mamak? Emm semuanya salah, gambar kat atas tulah menu lunch special Mummy sejak kebelakangan ni. Setakat minum satu mug Jusmate 5. Kenyang ke? Usah ditanya soalan ini....frankly speaking lepas minum memang boleh hilang lapar for few hours, so phisically memang consider kenyang ler cuma mentally asyik dok terbayang sedapnye kalu makan itu kalau makan ini...hihih...tu yang godaan besar tu... tapi apa nak buat...sabar jer lah...

Setiap pagi selalu Mummy minum milo-o panas or ais satu mug dan biskut kering 3 keping or roti bakar kosong 2 keping...ahhhhhh sedapnye roti canai banjir...

Petang sikit kalau lapar makan le sekeping dua biskut kering lagi.

Malam makan sup sayur ngan ikan. Nasi kalau teringin letak ler sesudu dua kat dalam sup tu, tapi selalu sup jer. Cam tu ler menu malam tiap2 hari sejak 10 hari yang lepas...tak ke cam kambing tiap2 hari makan sayur2 daun dan ratah ikan cam kucing.

Sampai bila nak makan cam tu??? Selagi tak dapat berat badan yang Mummy nak, rasanya selagi tu kut...So far so good. Dalam masa 10 hari Mummy dah turun berat badan 3.5 kg. Tu pun kira Mummy ni tak strict ikut diet dia, Sabtu dan Ahad selalunya Mummy makan nasi gak cuma kuantiti kurang. Agaknye klu Mummy diet sungguh2 sure dah turn 5-6kg kut...hehehehe...tapi Mummy tak der la sampai menyiksa badan cam tu sekali...hahahah

Tuesday, October 20, 2009

Cuainyeeeeeeeeeeeeeeeeee



Ku meniti awan yang kelabu
Ku tempuhi lorong yang berliku
Mencari sinaran menerenagi kegelapanku
Kupercaya nanti suatu masa
Sang suriakan menyinar jua
membawa harapan yang .......
Lagu Pelangi Petang Sudirman ring tone handphone mummy... ah berbunyi lagi telefon, ni mesti ada kawan2 yang sesat tak jumpa cari rumah Mummy utk dtg open house...

Miss A : Hello...ini Pn Fauziah ker?Mummy : Bercakap...
Miss A : Puan, saya Miss A dan call dari Bank MMM. Hari ni Puan ada isi minyak tika kali kat P******* ke?
Mummy : Tak ada, kenapa ? (mummy bersilat kat dapor dari pagi tadi mana sempat nak keluar rumah)
Miss A : Kami kesan kredit card puan digunakan untuk isi minyak 3 kali hari ni? Puan pasti ke puan tak ada isi
minyak?Mummy : Saya buat open house hari ni, tak sempat nak keluar rumah pun.
Miss A : Credit card puan ada pada puan ke?
Mummy : Sekejap ye saya pergi check. (Gelabah mummy berlari naik ke bilik, rasanya dua anak tangga sekali lompat....hilang ciri2 Wanita Melayu Terakhir...hiii..., terus amik handbeg dalam laci dan ambik wallet. Check dalam wallet berkali2, eh mana ni credit aku? cari lak dalam poket2 handbeg, tak ada gak, cari sekali lagi dalam wallet, memang sah tak de). Card saya tak adalah.
Miss A : Puan rasa card puan tercicir ke kena curi. Atau ada anak2 guna ke?Mummy : Tak tau lah rasanya tercicir. (emm anak2 guna, cik kak oooi anak2 saya baru darjah satu ler...nak isi minyak apa, minyak basikal ker????)
Miss A : Tak apa puan kami akan blog sementara card puan, tapi selepas ni puan kena telefon bahagian card hilang untuk buat laporan yer.
Mummy : Boleh tolong semak tak, selain dari 3 kali transaction isi minyak tu ada transaction lain tak.
Miss A : Sekejap saya semak....so far itu je transaction terkini puan.
Mummy : OK terima kasih.
Miss A : Puan jgn lupa ye contact lost card dept utk laporkan kehilangan dan dapatkan replacement card. Ini no dia..blablabal...
Mummy : OK terima kasih.

Terbantut mood open house sekejap. Penat kepala otak memikir agak2 kat manalah mummy tercicirkan credit card tu. Rasanya last sekali isi minyak minggu lepas. Lepas tu ada guna kat parkson dan giant. Tu je yang mummy ingat. Tak sedar pun card tu tercicir@hilang. Nak buat camana, dah hilang. Mummylah careless (kata daddy le...). Emm... dah hilang nak buat camna, baik Mummy layan tamu lagi bagus...hihih

Malam selepas open house tu mummy tergerak pulak utk check credit card yang lain. Berderau sekejap darah, mana pegi mastercard dan visa bank ABC ni pulak. Jenuh ler menyelongkar dalam wallet dan handbeg. Habis semua2 barang2 dalam compartment handbeg mummy keluarkan tapi tak jumpa pun. Memang sah le cicir@hilang gak. So mummy kejutkan daddy yang tengah tidor nak mintak hotline no bank ABC. Kebetulan daddy pun ada credit card dari bank ABC. Teruslah mummy call ke hotline no tu. Nasib baik senang dapat. Dan tak ada recent transaction. Hopefully offline transaction pun tak ada gak.Memang pening ni mana Mummy cicirkan credit card tu. Klu nak kata orang bukak wallet mummy kenapa dia tak ambik cash dan credit card lain, AMEX pun ada dalam tu sekali.

So kesimpulan mummy, anak2 main wallet mummy (memang selalu mummy letak je handbeg ngan wallet dekat meja telefon) dan keluarkan credit card tu (dia orang ingat itu playing card dia orang kut). Pas tu bibik ingat card tak guna so dia sapu dan masuk dalam tong sampah. Dan ada le kut orang jumpa kat tong sampah tu...atau minggu lepas masa Mummy sibuk bayar masa shopping card2 tu terjatuh....

Raya Open House 2009 : Part II

Bersambung dari Raya Open House 2009 : Part I

Antara tetamu yang terawal datang Mama Miraki dan Kak Lah @ Mama Shasha. Masing2 datang dengan anak2 je sebab hubby masing2 ada hal. So Mama Miraki ler yang jadi supirnye. Dengarnya sesat sampai Subang Jaya....apa raaaaaa


Em! Dah datang awal tu tolonglah sikit kat dapor...hiiii...Mummy dera dia orang mintak bancuhkan kuah pecal...
Rasa2nya Mummy tak tentukan theme color utk open house ni, tapi ramailah pulak yang pakai warna biru...bluesssssssssssssss

Posing lagi sebelum ramai tetamu datang...

Posing lagi
Kiri : Kak Mah, kut ye pun haus duduk ler dulu
Kanan : Nak ambik makanan pun kena beratur yer....anak2 saudara Mummy yang dah besar panjang

Lepak'ing' selepas full...
Kiri : Makanan banyak lagi rasanya tapi apasal Abg Rin tu makan asap ek...lagi sedap ker???
Kanan : Kak Mah ni makan pun sampai tertidur. Mesti sebab sangat ni, kira menghayati nikmat makan sampai terlelap...heheh

Kiri : Hi, busyuknye ketik Abg Arif ni...agaknya itu yang Dafiy nak cakap
Kanan : 3 Mak Dara

Kesesakan lalu lintas di meja buffet. Mana ni polis trafic tak bertugas ker??? Nasib baik lah Mummy dapat 'pramusaji' segera yang tolong top-up lauk pauk yang kurang. Terima kasih ye Arif, Arul, Iwan, Ayu dll anak buah mummy.
Kiri : Satu2nya makcik Mummy yang masih ada, Mak We pun datang gak. Mak We datang dengan Long Bani dan Long Semah.

Kanan : Anak2 Long si Atin ngan hubby dan anak2, Izam dan Wawa pun datang gak. Tak apa kat khemah luar tak muat akan kat dalam pun boleh gak...

Ramai kawan2 masa Mummy & Daddy kerja kat Accurate Information System @ eNCoral Digital Solution yang datang. Mazia & anak2, Ummu, Suhaimi & Yati, Ijah & family, Hamizal & family, Aliza & family, Adzman, Nieza, Hamdan & family, Taib Pardi & family. Mungkin ada lain yang datang tapi Mummy tak perasan.

Kiri : Kut yer pun nak sembang tu duduk ler dulu
Kanan : Adzman Shah member baik Mummy masa buat project kat Wisma Putra. Diala member makan ikan bakar kat belakang Istana Negara. Kawan dengan dia ni best, always happy. Semua benda senang pada dia.

Kiri : Apalah yang si Mazia, Ummu & Yati tu tengok dan gelakkan
Kanan : Buat apa tu Mazia?

Kiri : Aliza & family
Kanan : Daddy & Hamizal

Staff & e-staff Mummy pun ramai yang datang. Syahril & anak2, Laila & family, Zana & family, Shahrul & family dan Azarita (Chef in the making)


Kiri : 1-2-3 smile...my ex-staffs
Kanan : Amik je makanan tu Lel tak yah pandang camera
Kiri : Zul & family

Kawan2 Daddy lagi ramai yang datang. Kawan office, kawan golf, kawan ngeteh & customers. Dan sebahagian dari wife kawan2 Daddy tu dah jadi member baik Mummy pulak. Gambar kawan2 daddy yang lain tak sempat la Mummy nak snap. Antara kawan2 Daddy yang Mummy kenal datang Asrol & Monik, Nasim & family, Arman & family, Madshah & family, Rustam & family, Harrash & family (tetamu terakhir ni...hihih...all the way baru balik dari BP, sebab tu lewat), Abu CIDB & family dan lain2 la.


Kiri : Ketibaan bapak Asrol dan Ibu Monik....
Kanan : pst...bila lagi laki kita nak ajak gi shop2 kat Bdg ek...Monik, Emi, Adriana. Ahh Monik tu tiap bulan balik Bdg tak heran dah nak shopping...


Best friend Mummy masa kat U dulu pun datang. Member2 gelarkan kami '3 stooges'. Kami semua ada gelaran masing2. Baju cokelat tu Shila (Achik), Mummy (Angah) dan Lina (Mumzie). Sampai sekarang kekal nama gelaran tu. Selalunya mana2 pergi memang kami bertiga la. Duduk kat dewan kuliah pun bertiga gak. Kira cam tungku masak ler, kalau satu tak ada kuali akan senget...hehe. Achik dan Mumzie ada 3 orang anak. So kira Mummy lah juara sebab ada 4 anak. Ha Achik Mum, sempat lagi kalau nak rmapas trofi dari Angah...hehehe


Kiri : Dulu , Kini dan Selamanya... rasa2nya compare dengan zaman kegemilangan masa kat U, masing2 dah tambah 1 or 2 size bigger...hiii...alah biasa ler askar pun dah berderet kat....(alasan le ni...)
Kanan : Senyum semua.....

Anak bungso masing2 dah besar, so gang apa lagi...sorang lagi la....hihih...anak pencen..

Kawan2 dan jiran2 Mummy masa kat Nilai pun ramai gak yang datang. Shikin & family (terima kasih la bagi kek dan serunding daging tu...sedapppppppppppp sangat...), Sue & anak2, Dewi & anak2, Ida & Anak2, Chef Kadir & family, Teacher Erlina & family dan lain2 yang Mummy terlepas pandang.
Dania dengan bestfried dia masa kat Tadika Krista Desa Anggerik BBN, Sofea Irdina dan kakaknya. Apasal masam je Dania, kawan2 semua senyum lebar


Yang baju putih tu Dina, best friend Mama Mirakai masa kt Poly. Husband Dina ni satu office ngan Daddy so tiap kali Mummy buat jamuan dapatlah Mama Miraki jumpa member dia ni. Kalau saja2 nak jumpa kat luar gebang2 memang susah ler sebab masing2 'handbag' kanan kiri...hihihi

Selain dari makan2 rupanya ada games utk budak2 ye..tak perasa le pulak. Ni semua bakal 'Tiger Wood' ni..Baik2 semua, nanti ada yang terkena putter atau bola kat muka, mau lebam mata....


Kiri : Cuba teka ni sapa punye makanan?
Kanan : Besarnye gelang Kak Tipah....

Kepada semua yang datang ke open house kami, terima kasih banyak la yer. Maaf le kalau ada kekurangan apa2. Panjang umur ada rezeki lebi, insyallah raya tahun depan adalah open house lagi....